Hírek, beszámolók

Dr. Herz a kecskeméti teátrum színpadán

Elkezdődtek a Doctor Herz próbái a Kecskeméti Katona József Színházban. A musicalben ismét olyan népszerű vendégművészeket láthatunk a színpadon, mint Sáfár Mónika, Egyházi Géza és Dunai Tamás. Sőt, újra Kecskeméten játszik a hazai zenei élet fenegyereke, Ganxsta Zolee is.

Számos különlegességgel szolgál majd Tolcsvay László, Müller Péter és Bródy János darabja, a Doctor Herz musical, melynek próbái már elkezdődtek a Kecskeméti Katona József Színházban. Az előadás kedvéért ugyanis visszatér a híres városba Sáfár Mónika, Egyházi Géza és Dunai Tamás, sőt Ganxsta Zolee is újra birtokba veszi a világot jelentő deszkákat. Ráadásul ebben a darabban Szemenyei János is dalra fakad.
A Doctor Herz rendezője, Szerednyey Béla, maga is játszott a Madách Színház nagy sikerrel játszott ősbemutatóján, ahol Olivert alakította, a címszerepben pedig Dunai Tamást láthatta a nagyérdemű. “Az, aki fogékony az ezotériára, nyitott a transzcendenssel, a szellemvilággal kapcsolatos dolgok iránt, biztosan örömmel fogadja ezt a darabot” – emelte ki az első olvasópróbán a rendező. “Úgy látom, hogy napjainkban a nézők rettenetesen ki vannak éhezve a szeretetre. Ebben a darabban a főhős neve nem véletlenül Herz. Ha a színpadon megtörténik a varázslat, a teljes nézőtér megemelkedik. Ehhez nem nagy csinnadratta kell, hanem a szeretet által táplált emberi érzések. Müller Péter egy nagyon jó drámaíró. Az általa megalkotott szerepek hatására mindenkiből a saját emlékei törnek elő”– tette hozzá.

A darab egy csillagvizsgálóban játszódik. Itt él Doctor Herz, az elismert tudós, aki régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Mindössze harmincéves, és már mindent elért, amit a szakmájában lehetséges. Mindezek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja tudását a hatalomnak.
A nagy kérdés, hogy hogyan tud ellenállni a mi jó doktorunk a nyomásnak, és vajon meddig? A hadsereg ugyanis szeretné megkaparintani új találmányát, és ezért semmitől sem riad vissza. Először csak kérik, aztán már fenyegetik, végül körbeveszik és megpróbálják megsemmisíteni.
A darab címszereplőjét, Doctor Herzet Szemenyei János alakítja. Az előadásban színpadra lép Csombor Teréz, Sirkó László, Dunai Tamás, Hajdú Melinda, Simon Boglárka, Pál Attila, Farkas Ádám, Ganxsta Zolee, Fazakas Géza, Egyházi Géza, Kiss Zoltán, Ferencz Bálint, Sáfár Mónika, Fejes Szandra, Szokolai Péter, Aradi Imre, Kiss Eszter, Török Tünde, Sirkó Anna, Varga Zsanna, Olasz Csaba, Czeglédi Ákos és Puskás Gyula.

A bemutató november 16-án 19 órakor lesz a Kecskeméti Katona József Színházban.

forrás:kecskemetikatona.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Egyházi Géza koncert – Kecskemét

Vincze Dániel

Musical az idei POSZT programján

admin

Operettszínház sajtótájékoztató – 2008/2009

Nagy Péter

Stohl András és Mészáros Árpád Zsolt ismét A Tenkes kapitányában

Sándor Petra

La Mancha lovagja bemutató Szolnokon

admin