Hírek, beszámolók

Drama League Award – New York

New Yorkban a május és a június a színházi díjakról szól. A közönségdíjak, a szakmai díjak, a kritikusi díjak mind-mind ebben az időszakban kerülnek kiosztásra, utolsóként a színházi világ legnagyobb díja, a Tony.

A nívósabbak közül az első kiosztásra kerülő díj a Drama League, mely különleges értéket képvisel a színházi díjak között. Egyrészt mert ez a legrégebbi színházi díj (a Tony-t is megelőzte jópár évvel), másrészt mert nagyon kevés kategóriában hirdet győztest. Négy előadást díjaz (prózai előadás, prózai felújítás, musical, musical-felújítás), valamint egyetlen színészt.

A legnagyobb esélyes, a Pulitzer-díjas „August: Osage County”, valamint a Macbeth felújítása nyerte idén a próza-kategória díjait. A musicaleknél a vártnál kevesebb Tony-jelölést begyűjtő „A Catered Affair” lett a befutó, míg a felújítások hihetetlenül erős mezőnyében a Gypsyt és a Sunday In The Park With George-ot is maga mögé utasítva a South Pacific lett a befutó.

Minden évben körülbelül 50 színészt jelölnek Drama League díjra, közülük választja ki a tagság az egyetlen győztest. A tavalyival ellentétben idén musicalszínész lett az évad legjobbja Patti LuPone személyében. A művésznő kis túlzással a musicalirodalom összes nagy női szerepét eljátszotta már Norma Desmondtól Evitán keresztül Mrs Lovettig, az idei Drama League-et pedig a Gypsy című musicalben nyújtott alakításával érdemelte ki.

Kapcsolódó tartalmak

Bereményi Géza lehet a Thália és a Mikroszkóp új igazgatója

Volf Anna

Nyilvános főpróba A mi utcánkban

admin

Rudolf – A mayerlingi affér

admin

Scarlett O’Hara másodszor is meghódította Szegedet

Rechtenwald Kristóf

2012-ben is A Tenkes kapitánya musical Siklóson

Sándor Petra