Hírek, beszámolók

Egy hónap alatt egymillió forintnyi téglajegy kelt el Kaposváron

Több mint egymillió forintnyi téglajegy kelt el a kaposvári Csiky Gergely Színház októberben indított akciója keretében, amellyel a teátrum és a város vezetése arra akarja felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy egyre sürgetőbb az idén százéves épület felújítása.

Szemerédi Fanni, a teátrum sajtófelelőse hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: eddig 138-an járultak hozzá a színház felújításához ezer, tízezer, illetve százezer forint értékű jegyek megvásárlásával.
Az akció elindításakor Rátóti Zoltán, a színház direktora és Szita Károly, Kaposvár polgármestere – miután a legnagyobb értékű téglajegyből vásároltak egyet-egyet – elsősorban az összefogást és nem a téglajegyekből támogatásként összegyűlő összeg fontosságát emelték ki.
Mint rámutattak, a jelenleg mintegy hétmilliárd forintba kerülő felújításra sem a színháznak, sem az önkormányzatnak nincs pénze, s nem gondolják azt sem, hogy a téglajegyekből majd összegyűlik a felújításhoz szükséges tetemes összeg. Az viszont megítélésük szerint fontos, hogy a döntéshozók lássák, milyen sokan támogatják – akár egy ezer forintos téglajegy megvásárlásával – a színház felújítását.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Születésnapot ünnepelt a Madách Színház

Volf Anna

Sasvári Sándor a Millenáris Teátrumban koncertezik április végén

Vincze Dániel

Szabadtéri zenés előadásokkal is készül a Budapesti Nyári Fesztivál

halasi.vivien

A Vámpírok Bálja egyik Alfredja – nem csak itthon!

oldadmin

A Macskafogó utolsó előadása – videóriport

admin