Hírek, beszámolók

Egy szerelem három éjszakája – Bemutató a József Attila Színházban

Hubay-Ránki-Vas Egy szerelem három éjszakája című zenés darabjának premierjét november 10-én tartja a József Attila Színház, Huszti Péter rendezésében.

A darabban, amelyben ismert slágerek szólalnak meg, a főbb szerepeket Piros Ildikó, Magyar Tímea, Viczián Ottó, Benkő Péter, Nemcsák Károly, Csere László és Győri Péter játssza. A produkció a József Attila Színház második bemutatója az idei évadban.
Radnóti Miklós életének utolsó időszaka ihlette Hubay Miklós író, Vas István költő és Ránki György zeneszerző művét, az Egy szerelem három éjszakáját. Az első magyar musicalként számon tartott darab a II. világháború mozgósításainak idején játszódik. A mű szerelemről, elvágyódásról, hazaszeretetről, hűségről, önfeláldozásról, az emberi méltóság megőrzéséről szól. A darab örökérvényű kérdéseket feszeget, egyebek mellett arra keresi a választ, hogy miként maradjunk emberek a sorsunkat befolyásoló nehéz körülmények között. A művet 1961-ben mutatták be először színpadon, majd 1967-ben film is készült belőle. A darab a magyar színháztörténet egyik klasszikus értékévé vált.

A tartalomból: Bálint, fiatal költő és szerelme Júlia kalandor barátjuk, Viktor segítségével helyet talál egy budai villában, amelyet tulajdonosai a bombázástól való félelmükben elhagytak.

Hamarosan bohém költőtársaság verődik össze, majd betoppan a régi lakók barátja, Szegilongi törvényszéki bíró és felesége, Melitta. A társaság játékos sajtópert rendez, Bálint új verseskötete ürügyén. Bálint és Júlia boldogságának véget vet a katonai behívó, a költőnek a front ra kell vonulnia…

Kapcsolódó tartalmak

Csúszik Az operaház fantomja DVD és Blu-ray megjelenése

Potyó Krisztián

Megjelent Peller Károly Ez Operett! című lemeze – a sajtóbemutatón jártunk

admin

Gladiátor musical főpróba

Sándor Petra

Fantom 25 Premier – Interjú Tunyogi Bernadettel

Nagy Péter

Vámpírok Bálja – Interjú Cornelius Baltus rendezővel

Vincze Dániel