Hírek, beszámolók

Elindult a 2016-os Városmajori Színházi Szemle

A kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus Szupersztárjával, telt ház előtt startolt el az idei Színházi Szemle a Városmajorban, amely ismét az előző évad legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai közül mutat be egy csokorra valót.

A népszerű musical Bozsik Yvette által rendezett előadásával indult el a 2016-os nyári évad Színházi Szemléje június 16-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus Szupersztárja után legközelebb június 18-án, szombaton a Makrancos Kata egy egészen újfajta feldolgozását mutatja be Alföldi Róbert rendezésében a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Június 21-én a Miskolci Nemzeti Színház eseménydús komédiája, a Zűrzavaros éjszaka lesz látható Rusznyák Gábor rendezésében, június 28-án pedig a Parti Nagy Lajos által újrafordított Molière: Tartuffe szerepel a versenyprogramban, a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában (rendező: Szikszai Rémusz). A Színházi Szemlét két határon túli előadás zárja: a Szabadkai Népszínház Buborékok tánca című tragikomédiája Sebestyén Aba, valamint a nagyváradi Szigligeti Színház Buborékok című vígjátéka Novák Eszter rendezésében.

A Szemle versenyprogramját egy négy főből álló szakmai zsűri: Bán Teodóra, a Szabadt Tér Színház igazgatója, Györgyi Anna színművész, Sándor L. István kritikus és Dömötör Tamás rendező kíséri végig, és értékeli a több kategóriában is kiosztható díjakkal.

A Városmajori Színházi Szemle a színházi évad kiemelt fesztiválja, amely nemcsak a szakma nyári találkozóhelye, hanem valódi közösségi ünnep is. A programot idén is blogírók követik, a nézők pedig a színház honlapján szavazhatnak a legjobb előadásra.

Forrás: www.szabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

A Viva la Musical A Társulat sajtótájékoztatóján járt!

admin

Rent – mozik vetítik az utolsó előadást

admin

Kapj el, ha tudsz: készül a musical-változat

admin

Aida – Fertőrákosi Barlangszínház

Sándor Petra

Elfújta a szél próba – Janza Kata

Liga Mihály