Hírek, beszámolók

Elisabeth premier Berlinben

Tegnap (2008. 04. 20-án) debütált az Elisabeth Berlinben. Az itthon is rendkívül népszerű produkció főszerepeiben Pia Douwes (Elisabeth) és Uwe Kröger (Halál) látható az első három hónapban. A musical 1992. szeptember 3.-i, bécsi világpremierjén is ők játszották a főszerepeket a Theater an der Wienben.

A darab turnéra indul idén, melynek első állomása Berlin. Ebből kifolyólag a bécsi szuperprodukcióhoz képest egyszerűsített, könnyebben összeszerelhető és szállítható lett a díszlet.
 


 
A premiernek zajos sikere volt, a közönség percekig tartó álló tapssal, ujjongva ünnepelte az előadást, az alkotókat és a színészeket.

 

A bemutatón természetesen megjelent az Elisabeth szerzőpárosa, Lévay Szilveszter és Michael Kunze, a 15 évvel ezelőtti és a mostani előadás rendezője, Harry Kupfer. Jelen volt továbbá számos német, osztrák és svájci médiasztár, sőt, még Hollywood is képviseltette magát.

 

Az előadáson tiszteletét tette Habsburg-Lotharingiai Valéria főhercegnő és testvére, Margit, akik Erzsébet császárné és Ferenc József császár leszármazottai.

A Viva la Musical! exkluzív interjút készített a premieren a musical magyar származású zeneszerzőjével, Lévay Szilveszterrel, melyet nemsokára olvashattok oldalunkon.

Kapcsolódó tartalmak

It's My Time: megtekinthető a hivatalos videóklip

admin

Ötleteket várnak az idei Színházak éjszakájához

Bárány Anna

Szirtes Tamás a 'Csillag születik' egyik zsűritagja

admin

Macskadémon az Operettszínházban

Sándor Petra

Csoportterápia musical a békéscsabai városházi esték keretében

Krista Adrienn