Hírek, beszámolók

Elisabeth premier Berlinben

Tegnap (2008. 04. 20-án) debütált az Elisabeth Berlinben. Az itthon is rendkívül népszerű produkció főszerepeiben Pia Douwes (Elisabeth) és Uwe Kröger (Halál) látható az első három hónapban. A musical 1992. szeptember 3.-i, bécsi világpremierjén is ők játszották a főszerepeket a Theater an der Wienben.

A darab turnéra indul idén, melynek első állomása Berlin. Ebből kifolyólag a bécsi szuperprodukcióhoz képest egyszerűsített, könnyebben összeszerelhető és szállítható lett a díszlet.
 


 
A premiernek zajos sikere volt, a közönség percekig tartó álló tapssal, ujjongva ünnepelte az előadást, az alkotókat és a színészeket.

 

A bemutatón természetesen megjelent az Elisabeth szerzőpárosa, Lévay Szilveszter és Michael Kunze, a 15 évvel ezelőtti és a mostani előadás rendezője, Harry Kupfer. Jelen volt továbbá számos német, osztrák és svájci médiasztár, sőt, még Hollywood is képviseltette magát.

 

Az előadáson tiszteletét tette Habsburg-Lotharingiai Valéria főhercegnő és testvére, Margit, akik Erzsébet császárné és Ferenc József császár leszármazottai.

A Viva la Musical! exkluzív interjút készített a premieren a musical magyar származású zeneszerzőjével, Lévay Szilveszterrel, melyet nemsokára olvashattok oldalunkon.

Kapcsolódó tartalmak

Nyomorultak sajtótájékoztató (2015. 02. 03.)

Tóth Barbara

Bereczki Zoltán nagyszabású koncerttel zárta az évet

admin

Musical és Miskolc gálaest

Buchmann-Horváth Emese

A könyv világnapja – Matilda

Vincze Dániel

A New Orleans Clubban koncertezik Serbán Attila

admin