Hírek, beszámolók

Elkezdődött a jegyértékesítés a 2017-es Szegedi Szabadtéri Játékokra

A Reök-palota szecessziós épületében kialakított új jegyirodában csütörtökön elkezdődött a belépők értékesítése a Szegedi Szabadtéri Játékok 2017-es évadjára.

Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy tűnik, a jövő évi műsor elnyerte a közönség tetszését, a jegyiroda délelőtti nyitásakor már hosszú sor várakozott az épület előtt.
Az augusztus végén zárult felmérés eredményeit ismertetve a színház szakember közölte, a hét produkció tetszési indexe 4,58-es eredményt ért el az ötös skálán. A legnépszerűbb előadás a Bolygó hollandi, a Tévedések vígjátéka, illetve az Ének az esőben volt. A nézők leginkább a műfaj és a várható élmény alapján döntenek arról, melyik előadást választják. A fesztivál nem helybéli látogatóinak 86 százalékát kifejezetten az előadások vonzották Szegedre és a vendégek átlagosan harmada még egy éjszakát töltött a városban. A közönség 97 százaléka helyeselte, hogy a nézőtér visszafordult és a színpadot újra a székesegyház előtt állították föl.

A jegyirodában a Reök-palotában korábban kiállító képzőművészek alkotásai fogadják a vendégeket. Szegeden a Gulácsy-terem megszűnését követően nem nagyon volt olyan hely, ahol minőségi képzőművészeti alkotásokat lehetett vásárolni. Ezt igyekszik orvosolni az új kezdeményezés – tudatta az igazgató.
Hozzátette: a művészetpártoló közönség megvásárolhatja azokat a műveket is, melyeket reprodukcióját a tárlatok népszerűsítéséhez használták plakátokon, hirdetésekben, ezt a bevételt az önálló kiállítások katalógusainak készítésére fordítják

Harangozó Gyula művészeti igazgató bejelentette, már tervezik a következő évad ajándékkoncertjét is. A népszerű program szegedi kulturális összefogással valósul meg, a Dóm téren a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett fellép az idén harmincéves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett is, az est két karmestere Gyüdi Sándor és Pál Tamás lesz. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Így szerettek ők bemutató a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

Stratégiai együttműködés a Thália Színház és az MTVA között

Volf Anna

Rákász Dani és a "piszkos tánc"

Kiss Brigitta

Vadásszon Robin Hood DVD-re

Kiss Brigitta

10 éves a Vámpírok bálja

Buchmann-Horváth Emese