Hírek, beszámolók

Eseménydús november a Pinceszínházban

November 10-én sajtótájékoztatót tartott a Pinceszínház Kőváry Katalin, Szalay Mariann, Szabó-Gyenes Szilvia és Lázár Balázs közreműködésével.

November 13-án mutatják be Herczeg Ferenc Kék róka című darabját Kőváry Katalin rendezésében, Szalay Mariann, Szanitter Dávid, Széles Tamás, Juhász Réka és Szirtes Balázs szereplésével. A darab az 1900-as évek eleje óta több, mint 200 előadást élt meg. Kőváry Katalin kitért arra, hogy a Kék rókát jelenleg is több színházban és külföldön is játsszák, sikereit pedig annak köszönheti, hogy aktualitásából a mai napig nem vesztett.

November 27-én a Magyar Napló – Széphalom Estek című, novemberben indult irodalmi est keretein belül Jókai Annát, a Nemzet Művészét, Kossuth-Nagydíjas írót látják vendégül. Lázár Balázs irodalmi munkatárs elmondta, hogy egy decemberi szünet után, januártól havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre a rendhagyó, zenei és színészi játékkal egybeszőtt estek.

November 28-án Márai Sándor Kaland című előadásával búcsúzik és befejezi működését az idén 20 éves Éjszakai Színház. A 15 éves előadás főszerepét Mécs Károly alakítja, a további szerepekben  Söptei Andrea, Hámori Ildikó, Bede-Fazekas Szabolcs, Zsurzs Kati, Papp Zoltán és Láng Balázs lesz látható. Rendező: Kőváry Katalin.

Január 22-én, a magyar kultúra napján, a Ferencvárosi Művészeti Központban mutatják be a János vitéz című előadást. A darabot, melynek megtekintése ingyenes, a hétvége során még 3-4 alkalommal játsszák. A projekt érdekessége, hogy 10 kerületi iskola maga készíti el a jeleneteket, majd Lázár Balázs fűzi össze egy előadássá és viszi színpadra a Ferencvárosi Művészeti Központ támogatásával. Szabó-Gyenes Szilvia iskolai koordinátor kiemelte, hogy a program célja a fiatalok színházszeretetének megalapozása. Jelenleg általános- és középiskolák vesznek részt az előadásban, de szeretné, ha a későbbiekben a kerületi egyetemek is csatlakoznának.

Kapcsolódó tartalmak

A Szépség és a Szörnyeteg októberben Sopronban

Sándor Petra

Turnéra indul a Sose halunk meg című filmből készült musical

admin

Görgényi Fruzsina: "Természetesen igazi a csók Vastag Csabával"

Buchmann-Horváth Emese

Zenés premierek a megújuló Soproni Petőfi Színház műsorán

Volf Anna

A Tony-gála díjátadói…

admin