Hírek, beszámolók

Évadnyitás Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház működésének fenntartása érdekében összefogásra szólította fel a társulat tagjait a teátrum szerdai évadnyitó ülésén Blaskó Balázs, az intézmény igazgatója. A teátrum működését egyre alacsonyabb összeggel képes támogatni a fenntartó városi önkormányzat és a saját bevételek is elmaradnak a tervezettől – közölte az igazgató. Hozzátette: növelni kell az eladott bérletek számát, ezért munkaköri leírástól függetlenül a társulat valamennyi tagjának segítenie kell a színház működését.

Blaskó Balázs elmondta, hogy az új évadban nyolc nagyszínházi bemutatót terveznek Egerben. Ezek mindegyikére egyelőre nincs meg a pénz, ám azt remélik, hogy a sikeres produkciók nyomán lesz forrás valamennyi bemutató megtartására.
A műsorterv szerint színpadra kerül a Zerkovitz-Szilágyi szerzőpáros operettje, a Csókos asszony, Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátéka, G. B. Shaw Szent Johannája, a Moulin Rouge című táncjáték, a Muzsika hangja című musical, valamint Csiky Gergely Buborékok című vígjátéka. A gyerekek az Óz, a nagy varázsló című zenés mesejátékot és Szőke Andrea Égimeséjét láthatják a 2012/13-as évadban.
A stúdiószínpadon Magyar Elemér Keresd a nagyapát című szatirikus komédiája, Marc Camoletti Boldog születésnapot című bohózata és Kocsis Istvántól A drámaíró leghosszabb éjszakája kerül színre – ismertette a műsortervet Blaskó Balázs.

Habis László, a település polgármestere (Fidesz-KDNP) felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat arculatépítést folytat, vagyis márkanévvé kívánják tenni az Eger elnevezést. Mint mondta, ebben a munkában különösen fontos szerepet játszanak a kulturális intézmények és az olyan előadóművészeti műhelyek, mint a színház.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Kovács Áron musical címszerepben – Robin Hood a Margitszigeten

admin

Edvin Marton újra Budapesten

Vincze Dániel

A Rongyláb színpadi változata a zalaegerszegi színházban

Volf Anna

HSM3: készen van a trailer

admin

Több előadás és több néző a Pannon Várszínházban

Volf Anna