Hírek, beszámolók

Évadnyitó a Karinthy Színházban – városnézéssel

Rendhagyó évadnyitón ismertette Karinthy Márton, a Karinthy Színház vezetője, hogyan készül a teátrum a következő, immáron 34. évadára.

A sajtó munkatársait és a meghívott művészeket a színház direktora különleges évadnyitóra invitálta. A sajtótájékoztató első felében városnéző buszúttal igyekeztek eloszlatni azt a tévhitet, miszerint a teátrum megközelítéséhez „több napi hideg élelemmel kell nekivágni”, hiszen Buda népszerű színháza tulajdonképpen nincs is olyan messze a belvárosi színjátszás többi helyszínétől. Az utazás során elhangzott számos anekdota mellett Karinthy Márton a saját gondolatait osztotta meg a környékről, valamint az egyes helyszínekhez fűződő családi kötődéséről és azok kulturális vonatkozásairól. Ez után került sor az elkövetkezendő évad bemutatására.

Az elmúlt évadban Bajor Imre, Margitai Ági és Balikó Tamás is a mennyei páholyba költöztek, ami miatt szükségessé vált a műsor jelentős átrendezése. Az így kieső előadásoknak köszönhető, hogy idén havonta érkeznek majd az új bemutatók, amelyek közül kettőt maga a főigazgató rendez. Bár a Karinthy Színháznak nincsenek befogadó színházi ambíciói, a saját előadások mellett több társulatot is befogadnak: az Orlai Produkció és Gergely Theáter előadásai is láthatók lesznek, továbbá a játszóhely nélkül maradt Komod Színháznak is lehetőséget biztosítanak a stúdió színpadon.

A 2015. szeptember 25-én bemutatásra kerülő Csalogány család című előadással a színház repertoárja zenés komédiával is bővül. Gesztesi Károly első alkalommal lép a Karinthy Színház színpadára, partnerei Bacsa Ildikó, Voith Ági, Székhelyi József és Széles Tamás lesznek. A darab rendezője a teátrumban már visszatérő vendégnek számító Kőváry Katalin.

Október 9-én újabb premierre kerül sor: Karinthy Márton viszi színre Marcel Achard A bolond lány című vígjátékát Földes Eszter, Szabó P. Szilveszter, Csonka András, Eke Angéla, Bozó Andrea és Mihályi Győző szereplésével. Az előadás iránti óriási érdeklődést mutatja, hogy a jegyek már most szinte mind elfogytak az októberi előadásokra.

A következő premier A nadrág című retró vígjáték, melyben a nézők Gubik Ágit, Kerekes Józsefet, és a Nyitott ablak szerelmespárját, Balázs Andreát és Dányi Krisztiánt láthatják.

Szolnoki Péter és Duda Gábor ír zenét az Anna csak egy van című decemberi bemutatóhoz. A darab rendezője Gergely Róbert, akinek nagysikerű Lili bárónő rendezését már játszotta a színház. Az előadásban Pápai Erika, Kautzky Armand, Széles Tamás, Sári Éva, Egyházi Géza, Magyar Bálint és a címszereplő Balázs Andrea lesz látható.

A fentiek mellett pedig továbbra is műsoron marad a Nyitott ablak, a Róza, az Olympia, a Szent Péter esernyője és a Te csak pipálj, Ladányi.

Kapcsolódó tartalmak

Kezdődik a bérletárusítás az egri Gárdonyi Géza Színházban

Volf Anna

Több helyszínen a Mária evangéliuma című rockopera

halasi.vivien

Love Never Dies – érdekességek a melbourne-i előadásról

Vincze Dániel

Polyák Lilla és Homonnay Zsolt lemezbemutató koncertje a Müpában

admin

Évadzárás 2012/2013

Sándor Petra