Hírek, beszámolók

Évadnyitó a Pannon Várszínházban

A Liliomfi című zenés vígjátékkal nyitja az új évadot október 1-jén a Pannon Várszínház; amely összesen öt nagyszínházi és öt játékszíni kamaraelőadást tervez a 2011/2012-es szezonra.

Vándorfi László, a színház igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a következő bemutató november 4-én lesz, Fenyő Miklós-Tasnádi István Made In Hungária című musicaljét adja elő a társulat, s idén mutatják még be – december 3-án – Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát is. A következő kőszínházi premier várhatóan január közepén lesz, ekkor Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékét adják elő. Az évad utolsó nagyszínházi produkciója a Monte Cristo grófja című ősbemutató lesz március 3-án – tájékoztatott az igazgató.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt, hogy a játékszínben most szombaton este mutatják be a Weöres Sándor Psyché című versciklusa nyomán született Psyché night zenés táncszínházi előadást, melynek rendezője és koreográfusa Ladányi Andrea Liszt- és Harangozó-díjas táncművész.
“A szó, zene, kép és mozdulat sajátos egységet alkot a produkciót megjelenítő sokoldalú művésznő, Kovács Ágnes Magdolna játékában” – hangsúlyozta Vándorfi László. Ismertetése szerint bemutatják még a játékszínben Pilinszky János Élőképek című színművét, Kai Hansel Klamm háborúja című monodrámáját, valamint Jozef és Karel Capek A végzetes szerelem játéka című egyfelvonásosát. Végül a Bereményi Géza és Cseh Tamás dalaiból összeállított Titkos dalok című produkció kerül színpadra a játékszínben – mondta az igazgató.

Vándorfi László kitért arra is, hogy az évadban hívják a társulatot budapesti, győri, pécsi és szombathelyi vendégszereplésre, Kecskeméten pedig a városi művelődési központ három korábbi zenés előadásukra szervez bérletes előadásokat.
Az igazgató közlése szerint távozott a színháztól három tavaly “igazolt” fiatal: Bánfi Kata, Nagy Barbara és Radvánszki Szabolcs, hárman viszont érkeztek (egyelőre csak szerepekre szerződtetve), Papp Annamária, Balogh Gábor és Farkas Csányi Attila. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Új arcok a Mi utcánkban

admin

Cigányszerelem sajtótájékoztató

Schmidt Barbara

Winnetou Szegeden

Volf Anna

Fantom 25 Premier – Interjú Vásáry Andréval

Nagy Péter

Oceanallover – Promenád a Szinva parton

Buchmann-Horváth Emese