Hírek, beszámolók

Évadnyitó színházi fesztivál Budapesten szombaton

Az operaház mellett felállított Port.hu színpadon tizennyolc nagyobb társulat és színház nyújt betekintést elsősorban zenés előadásaiba. A Radnóti Miklós Színház művészei délelőtt a Bárány Boldizsár, majd este a Naftalin dalait éneklik el, egy ifjúsági és egy felnőtt műsorral jelentkezik a Bárka Színház, a Magyar Állami Operaház tagjai Donizetti Viva la Mamma! című vígoperájának keresztmetszetét mutatják be, táncprodukciókkal lép fel a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház, míg Presser-Varró Túl a Maszat-hegyen című musicaljét kétféle változatban – a Budapest Bábszínház és a Vígszínház előadásában – is láthatja a közönség a nap folyamán.

A Funzine színpad jelszava: “kommunikáció szavak nélkül, a hang, fény, mozgás, test művészete”. Az Andrássy út és a Dobó utca sarkánál megtalálható helyszínen az Utca-szak, valamint a Magyar Mozdulatművészeti Társulat és a Nemzeti Táncszínház mutat be gyerekeknek szóló produkciókat; a Thália Színház világzenei koncerttel vesz részt a programban, a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói Beatles-dalokat énekelnek, bemutatkoznak a SzólóDuó nemzetközi táncfesztivál legjobbjai, de fellép többek között a Közép-Európa Táncszínház, a Duda Éva Társulat, a HOPPart Társulat és a Tünet Együttes is.

Programjának nagyobb részében a gyerekeket és fiatalokat szólítja meg báb- és árnyjátékkal, zenével, performansszal, filmvetítéssel és verssel a Liszt Ferenc téri Színház.hu színpad. A helyszínen tizenkilenc együttes előadásai várják az érdeklődőket: mások mellett fellépnek itt a Pannon Várszínház, a Kompánia, a Baltazár Színház, a Hólyagcirkusz Társulat, a Momentán, a KoMA, az Ágens Társulat és a TÁP Színház tagjai.

A Merlin Színház Versautomatáját több tucatnyi társulat művészei “üzemeltetik” egész szombaton, míg az Új Színház az Autómentes hétvégéhez is csatlakozva saját Rezervátumot hoz létre a Dalszínház utcában, ahol többek között színészsimogató és színész örökbefogadó iroda is nyílik.

Szombaton és vasárnap kétnapos Broadway-fesztivállal várja a közönséget a Budapesti Operettszínház: a társulat művészei az operett, a musical és az opera világát is megidézik a Nagymező utcában.

Vasárnap tartja nyílt napját a Nemzeti Színház, melyre idén többek között nyílt próbákkal, kiállítás-megnyitókkal, jelmezpróbával, kulisszajárással és “villámrandival” készül a teátrum.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Visszatekintés: a 2011/2012-es Broadway-évad zenés bemutatói (videóval)

Volf Anna

Közös pályázatot írt ki a Thália és a Mikroszkóp igazgatói posztjára a főváros

Volf Anna

Csúszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása az árvíz miatt

Stern Ágnes

2018-ban érkezik a Jégvarázs musical

Volf Anna

Smash: februárban startol az új zenés sorozat az NBC műsorán (videóval)

Volf Anna