Hírek, beszámolók

Évadot zárt a Radnóti Miklós Színház

Megtartották az évadzáró társulati ülést a Radnóti Miklós Színházban. Bálint András igazgató összegzése szerint a 2012/2013-as évadban 51 ezer 580 néző látogatta meg a teátrumot, ami 101,99 százalékos látogatottságot jelent.

A 2012/2013-as évadban a társulat és a közönség szavazatai alapján Szávai Viktória a legjobb színésznő díját kapta, Adorjáni Bálint pedig a legjobb színész díját és a közönségdíjat is elnyerte. A színház nem színész dolgozóinak díját Kecskés Mihály díszítő vehette át.

A Radnóti Miklós Színházban a 2013/2014-es évadban Mohácsi István–Mohácsi János Vendégjáték New Yorkban című darabját Mohácsi János rendezésében mutatják be október 27-én, Ibsen Hedda Gabler című művét pedig Valló Péter rendezésében tűzik műsorra december 22-én.
Arthur Schnitzler Anatol című darabját Bálint András rendezi, a bemutató a tervek szerint 2014 márciusában lesz. Csehov Platonov című darabját Alföldi Róbert állítja színpadra 2014 májusában.

A színház repertoárján marad Szabó Magda Bárány Boldizsár, Lars von Trier A Főfőnök, Tennessee Williams Vágyvillamos, Térey János Protokoll, Georges Feydeau Bolha a fülbe, Bergman Jelenetek egy házasságból, Gogol Holt lelkek és Nényei Pál Mozgófénykép című darabja, valamint Bálint András estje, az Úr és kutya.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A 25. évfordulós Fantom dvd egyetlen alkalommal a filmvásznon Budapesten

Vincze Dániel

Jézus Krisztus Szupersztár – próba

Nagy Péter

A Dal – interjú Polyák Lillával

Stern Ágnes

Zenés programok a Színházak Éjszakáján

Buchmann-Horváth Emese

Stratégiai együttműködés a Thália Színház és az MTVA között

Volf Anna