Hírek, beszámolók

Évadzárás és díjeső a Jókai Színházban

Évadzáró közönségtalálkozó és gálaműsor keretében osztották ki a Békéscsabai Jókai Színházban a 2014-2015-ös évad díjait.

A színház művészei és dolgozói a teátrum előtt gyűltek össze a város vezetésével és a közönség tagjaival, hogy közösen ünnepeljék meg a 2014-2015-ös évadban elért eredményeket és díjazzák az évad legjobbjait. A nézők részleteket láthattak a Land of Music című produkcióból, az élő zenéről Rázga Áron zongoraművész gondoskodott.

Az Évad Színművésze díjat a társulat szavazatai alapján három kategóriában osztották ki. Ifjú tehetségként Czitor Attila (Koldusopera, Egerek és emberek), Érett színművészként Kara Tünde (Koldusopera, Bernarda Alba Háza, Karkithemia), Tapasztalt színművészként Bartus Gyula (Midőn halni készült, Egerek és emberek) érdemelte ki a kitüntetést. A BEOL internetes szavazásán a közönség a „BEOL-színész díjat” Nagy Róbert (Bernarda Alba háza, Lovak) kapta.

A Békéscsabai Jókai Színház legmagasabb szakmai díját, a Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen alapított Gálfy-Gyűrűt Kara Tünde kapta a Bernarda Alba háza valamint a Karkithemia című előadásokban nyújtott alakításaiért, így a Jászai-díjas színművész lett a teátrum első kétszeres Gálfy-Gyűrű díjas művésze. Az aranygyűrű odaítéléséről a darabok rendezői által nominált szereplők közül – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően – szakmai bírálóbizottság döntött, melynek tagjai Felkai Eszter színművész, a díj alapítója, Buchmann-Horváth Emese újságíró, Doncsev András az MTVA kulturális főszerkesztője, Hrecska Renáta kritikus, Niedzielsky Katalin újságíró, konzultáns és Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója voltak.

A díjat Kara Tünde betegsége miatt az egyik nomináló rendező, Tege Antal vette át. Ahogy arról június elején hírt adtunk, a színésznőt újra kellett éleszteni a Bernarda Alba háza fesztiválszerepléseit megelőző próbák során, és az elmúlt két hétben az intenzív osztályon kezelték. A színháztól kapott információk szerint a művésznő állapota azóta javult, így ezen a ponton túl már az orvosok is elkezdhetnek gondolkodni a gyógykezelés további menetéről.

Forrás: Jókai Színház

Kapcsolódó tartalmak

NERO

Stern Ágnes

Robin Hood – Margitsziget

Mustyák Dávid

POSZT – zenés előadások a családi színházi fesztiválon

Volf Anna

I love musical

Stern Ágnes

Így készült a Wicked

Volf Anna