Hírek, beszámolók

Évadzárás Győrben

A Jekyll&Hyde című produkcióval a Győri Nemzeti Színház nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat július 6-án Molnár László rendezésében.

Forgács Péter, a győri társulat igazgatója a csütörtöki évadzáró társulati ülésen reményének adott hangot, hogy az előadás növeli a győri színház ismertségét az ország színházkedvelő közönsége körében.

Az évadzárón Kiss Tündének és Nagy Balázsnak adták át a Kisfaludy-díjat az elmúlt évadban nyújtott művészi teljesítményük elismeréseként. A díj odaítéléséről a társulat titkos szavazással döntött. A fiatal művészek munkáját segítő Kisfaludy-ösztöndíjat ugyancsak Kiss Tünde, illetve Molnár Zsolt nyerte el, örökös tag címet kapott Bojtár Imréné Gál Anikó, a színházi kórus vezetője és Molnár Etelka Ilona, a férfi szabótár tagja.
Tas Ildikó – akinek a Carmen címszerepe 25 évvel ezelőtt a győri társulat közreműködésével hozott sikert – vándorserleggel jutalmazta a színház most véget ért évadának Carmen előadását és az operaelőadás közreműködőit az évadzáró társulati ülésen.

Forgács Péter összefoglalójában az elmúlt szezont sikeresnek értékelte, ennek alátámasztásául sorolta azokat a produkciókat, köztük a Portugált, az Aranycsapatot, az Aladdint, amelyeket a nagy érdeklődésre tekintettel a jövő évadban is műsorra tűznek. Az igazgató szólt arról, hogy mostanáig ezerrel több bérlet kelt el, mint egy évvel korábban. Márpedig – emelte ki – bérletek számának növelését tartotta egy éves igazgatósága egyik kiemelt céljának. A bérletek értékesítését június végéig folytatják, majd augusztus 22-től ismét a bérletvásárlók rendelkezésére állnak.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Rejtelmek – Pinceszínház, nyilvános próba

Czitrovszky Balázs

Sikeres, gazdag kínálatú évet zárt az egri színház

Sándor Petra

Megjelent a Budapesti Nyári Fesztivál mobil alkalmazása

Sándor Petra

Rebecca – Interjú Béres Attila rendezővel

oldadmin