Hírek, beszámolók

Győri Evita Premier

Október 18-án este ismét felcsendülnek Andrew Lloyd Webber jól ismert dallamai a Győri Nemzeti Színház épületében, ahol a szerző hazánkban egyik legtöbbet játszott darabját, az Evitát mutatja be a társulat Molnár László rendezésében. 

Az argentin nép első politikusasszonyának történetét felelevenítő musical – mely a zeneszerző számára az Oscar-díjat is meghozta -, magával ragadó mese egy lányról, aki a semmiből küzdötte fel magát a csúcsig, hogy aztán halála után az emberek emlékezetében egészen a csillagokig emelkedjen.  Visszajövök és millióké leszek” – mondta halála előtt Evita Perón, s Andrew Lloyd Webber és Tim Rice musicalje beteljesítette a jóslatot.

A Győri Nemzeti Színház hosszú évek óta a vidéki musicalszínjátszás fellegvárának számít, ahol olyan nagyszabású műveket mutattak mint a Nyomorultak, a Miss Saigon vagy a Chicago. A néhány évvel korábbi Webber musical est sikere után pedig kézenfekvő volt, hogy a szerző műveiből is válogasson a színház a készülő repertoárokra.

Molnár László a darab rendezője szakított korábbi instrukcióival, s az 1998-as Musical Színházas Evitától teljesen független, új produkciót állított színpadra. Az átdolgozott dramaturgiájú darab merész újításokat és klasszikus elemeket ötvöz magában, lendületes s élvezetes produkciót létrehozva.

A darab szereposztása szintén vegyesen alakult; a címszerepet alakító Berkes Gabriella mellett, aki már korábban is magára öltötte Evita alakját, Forgács Péter, Tóth Sándor s Szűcs Kinga játssza a főbb szerepeket. A díszlet Bátonyi György, a jelmez pedig Tordai Hajnal munkája.

A főpróbán készült képek megtekinthetők a galériában.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét éjféli kulisszajárás Krolockéknál!

admin

Broadway fesztivál 2014. – 1. nap (Operettszínház, 2014. szeptember 19.)

Czibulka Stella

Így készült az Operaház Fantomja – 7. rész

admin

Új Fáraó a Józsefben

admin

Spamalot olvasópróba

Nagy Péter