Hírek, beszámolók

Fantom 2: lehullt a lepel az első felvonásról

Webber a készülőfélben lévő darabjait sydmontoni birtokán lévő házi színházában szokta kipróbálni. Nincs ez másként a Fantom folytatásával sem. Július közepén egy hétvégére hívott meg a szerző körülbelül száz prominens színházi személyiséget Angliából és Amerikából, nekik mutatta be a “Phantom… Once Upon Another Time”  első felvonását. (A vendéglátás részleteiről a Broadway-kritikus és pletykafelelős Michael Riedel beszámolt a New York Posthasábjain. Az érdeklődők az újság honlapján utánaolvashatnak, milyen is egy hétvégi parti Webberéknél.) 

A nyilvánosságra került beszámoló arra enged következtetni, hogy Frederick Forsyth Manhattan fantomja című regénye valóban pusztán kiindulásként szolgált a musical megírásához. A Fantom itt is New Yorkba menekül, de ahelyett, hogy üzletemberként lenne sikeres (mint Forsyth-nál), Webber változatában torzszülötteket felvonultató “freak show”-t üzemeltet. Éjszakánként pedig egy Christine-t formázó bábuval szeretkezik. Eközben Christine (akárcsak a könyvben) híres operaénekesnő lesz. Raoul figurájában nyilván még láttak fantáziát az alkotók, mert Forsyth-tal ellentétben Webberék életben hagyták a vicomte-ot, csak erőteljesen változtattak a karakterén: a folytatásban minden valószínűség szerint egy iszákos, tékozló Raoul szerepel majd. Az ő életvitelének köszönhető, hogy Christine elvállal egy igen jól fizető felkérést egy ismeretlen magánszemélytől. A megegyezés értelmében New Yorkban kell majd énekelnie egy vidámpark megnyitóján. Az első estéjét tölti New Yorkban, amikor egyszercsak megjelenik a szobájában a megbízó: maga a Fantom. A cselekményben fontos szerep jut majd Christine Gustave nevű fiának, akiről az első felvonásban még nem derül ki, hogy Raoul avagy a Fantom fia-e.

Aki riasztónak találja az első felvonás cselekményét, abban reménykedhet, hogy ez még korántsem a végleges változat. A bemutatóig sok idő van hátra, a szerzők addig még finomíthatnak a sztorin.

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt meghallgatás az Operettszínházban

admin

A zene világnapja – The Internet Is for Porn

Tóth Barbara

Bemutatták Anthony Rapp szólóestjét

admin

A Fejedelem, Zrínyi 1566, Egri Csillagok

Tóth Barbara

Jézus Krisztus Szupersztár: Szerelem első hallásra

Volf Anna