Hírek, beszámolók

Fantom 2: Webber még hezitál

Ahogy korábban hírül adtuk, Andrew Lloyd Webber világhírű musicalének, az Operaház Fantomjának folytatásán dolgozik.

Az első műhely-előadást (workshopot) júliusban tartották, ennek keretében az érdeklődők megismerhették a darab első felvonását. Webber korábbi musicale, a Woman In White kudarcából okulva úgy döntött, hogy egy ideig még vár annak eldöntésével, hogy sor kerülhet-e a Fantom 2 színházi premierére. A Woman In White esetében ugyanis az első felvonásból készült sikeres workshop után azonnal döntöttek a premierről, és csak a londoni világpremier után derült ki, hogy a második felvonás nem működik úgy, ahogy azt szerették volna.

A Fantom folytatását tehát további két workshopon tesztelik az év végéig. Valószínűleg októberben kerül sor a második felvonás bemutatására, decemberben pedig az egész előadást színpadra állítják majd Webber sydmontoni otthonában. Csak ezek után, januárban döntenek arról, hogy érdemes-e belevágni a színházi premier előkészületeibe.

Webber azt is elárulta, hogy a rendezővel (Jack O’Brien) és a szövegíróval (Glenn Slater) még mindig dolgoznak a történeten, ebbe Webber korábbi munkatársa, Ben Elton (The Beautiful Game) is besegít ötleteivel. Úgy tervezik, hogy teljesen új történet kerekedik ki ebből az együttműködésből.

Kapcsolódó tartalmak

Zajlik az élet vidéken is

Vincze Dániel

Hair olvasópróba – videóval

admin

Zenés beszélgetés Zöld Csabával

Buchmann-Horváth Emese

Van, aki forrón szereti musical a Pesti Magyar Színházban

Volf Anna

Végtelen Szerelem (Madách Színház)

Nagy Péter