Hírek, beszámolók

Fantom II 2009 novemberében?

Andrew Lloyd Webber Az Operaház fantomja című musicaljéhez folytatást ír, amelyről már korábban is hírt adtunk. Egy interjú szerint Webber az új musicalt 2009 novemberében szeretné bemutatni a londoni West Enden.

A zeneszerző egyelőre azt nyilatkozta, hogy a Fantom II munkacíme „Phantom: Once Upon Another Time” (nyersfordításban: Volt még egyszer egy Fantom). A Playbill cikke szerint az amerikai Glenn Slatert kérték fel a szövegek megírására, aki legutóbb a Kis hableány Disney-musical szövegein dolgozott.

Bár korábban szó volt arról, hogy a Fantom 2 története Frederick Forsyth „The Phantom of Manhattan” című regénye alapján készül, a zeneszerző megmásította döntését.

Az új történet szerint a Fantom New Yorkba költözik, ahol Madame Giry-vel és lányával, Meggel egy vidámparkot hoz létre Coney Islanden (Coney Island New York „tengerparti vurstlija”). E mellett koncertet szervez Manhattanben, melyet örök múzsájának, Christine-nek ajánl. Christine az Államokba utazik férjével, Raoullal és tizenéves fiukkal, aki épp olyan zenei géniusz, mint a Fantom.

Az Operaház Fantomja egyébként a londoni premier után New Yorkot is meghódította, ahol a leghosszabb ideje futó show lett a Broadway-n, tehát számíthatunk rá, hogy a folytatást is hatalmas érdeklődés övezi majd.

Forrás: Playbill

Kapcsolódó tartalmak

A Békés Megyei Jókai Színház La Mancha lovagja című előadásának képei

Rechtenwald Kristóf

Serbán Attila: A musicalen túl

admin

Ének az esőben – Operettszínház (Peller-Serbán-Bordás)

Buchmann-Horváth Emese

Glee musical-szótár: 1. évad 1. rész

Volf Anna

Vámpírok bálja 200. előadás – Interjú Langer Somával

Sándor Petra