Hírek, beszámolók

Fantom kilencezredszer

1988. január 26-án, a londoni világpremier után több, mint egy évvel mutatták be Az operaház fantomját a Broadway-n. Ekkor még maga a szerző sem sejthette, hogy a produkció minden rekordot megdönt majd a musicaljátszás tengerentúli fellegvárában.

A Fantom tortája

Az első nagy rekorddöntés időpontja 2006. január 9, aznap ugyanis 7486. alkalommal került színre a Fantom a Majestic Színházban, és a Macskákat megelőzve az örökranglista élére ugrott. A nagyszabású eseményen a kreatív csapat tagjai mellett a Fantom világsikerében elévülhetetlen érdemeket szerzett címszereplő, Michael Crawford is megjelent.
2009. január 26-án a 21. születésnapját ünnepelte a New York-i Fantom. Természetesen ez is rekord: soha nem futott még ilyen hosszú ideig előadás a Broadway-n.
A mai, 2009. szeptember 17-ei előadás lesz a következő mérföldkő a darab történetében: 9000. alkalommal kerül színre a musical a Broadway-n. A jeles eseményt a tegnap délutáni előadást követően ünnepelték meg. A kreatív team ezúttal is tiszteletét tette a Majestic Színházban, a közönséghez maga a Fantom, John Cudia, a szerző, Andrew Lloyd Webber, Hal Prince rendező és Gillian Lynne koreográfus intézett néhány szót.

A Fantom még 21 év után is nyereséges a Broadway-n, így a rajongók joggal bizakodhatnak abban, hogy sátáni kacaj kíséretében tízezredszer is lezuhan a csillár a Majestic Színházban.

kép: broadwayworld.com

Kapcsolódó tartalmak

Megkezdődtek a Jekyll & Hyde olvasópróbái

Sándor Petra

Csónakos utazás a mesevilágba 40 éve és most

Vincze Dániel

A New York-i színházi díjak jelöltjei (2012)

Volf Anna

Újabb nagyszabású produkciók a soproni MKB Musical Arénában

Krista Adrienn

Fabáb (Madách Színház)

Nagy Péter