Hírek, beszámolók

Fantom-lázban ég Lengyelország!

A 2008 márciusában megtartott premiert országszerte hatalmas várakozás előzte meg, a nagyvilágban azonban viszonylag kevés publicitást kapott az esemény – bár a szereplőkkel felvett Demo CD angol nyelven is megjelent jóval a hivatalos bemutató előtt.  Webber a jelek szerint óvatos volt a darab sikerét illetően, a premieren sem jelent meg személyesen; a lengyel közönség azonban beváltotta a darabhoz fűzött reményeket: az év végéig minden jegy elővételben elkelt, s a kritikusok is elismerően nyilatkoztak a lengyel változatról.

Wojciech Kępczyński rendező tökéletesen kihasználta a non-replica előadásmód nyújtotta kereteket, s ezzel nagyon látványos, pörgös, korunk elvárásainak megfelelő produkciót állított színpadra. A darab látványosan elhagyta a korábbi húsz év gyakorlatát, s majdnem teljesen a 2004-ben bemutatott filmváltozatra építkezik. A díszletek, jelmezek hűen tükrözik a film hangulatát s a sajátos rendezői felfogásnak köszönhetően a darab különleges hidat képez a film és a replica változat között.

 A lengyel Fantomról részletes információ a lengyel musicaljátszás fellegvárának, a Musical Theater Roma színházának weboldalán található, ahol rengeteg hasznos információt találhatunk, s még a darab négy dala is meghallgatható a főszereplők előadásában. Ha pedig valaki még mélyebben szeretne elmerülni a második non-replica változatban, Lengyelország még autóval sincs olyan messze…

Kapcsolódó tartalmak

Ünnepelt a Rómeó és Júlia

Stern Ágnes

Bajadér és Mozart sajtótájékoztató a Párizsi Nagyáruház Lotz termében

Buchmann-Horváth Emese

Két pályázat érkezett a Vígszínház, és négy az Operettszínház vezetésére

Volf Anna

Londonba tart a Priscilla musical

admin

Tabáni István lemezbemutató koncert

Nagy Péter