Hírek, beszámolók

Felelős döntést! – A Magyar Színházi Társaság közleménye

A Magyar Színházi Társaság közleményben adott hangot aggodalmának a színházigazgatói pályázatok elbírálásával kapcsolatban.

“A Magyar Színházi Társaság elnöksége aggodalommal figyeli, hogy a színházigazgatói  pályázatok elbírálása során több esetben a szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó döntések születnek – legutóbb a Vígszínház s az Operettszínház esetében –, holott a főváros s az ország színházi kultúráját alapvetően meghatározó kérdésekről van szó.

A színházművészet egésze s a közönség iránt elkötelezett szakemberekként, alkotókként felajánljuk közreműködésünket a döntéshozóknak a pályáztatás szakszerű és jogszerű lebonyolításában, elkerülendő azokat az anomáliákat, amelyek az elmúlt időszak döntéseit jellemezték.

Elkerülendő, hogy egy szakmailag értékelhetetlen pályázat a szakma és a szakértői bizottság egyhangú tiltakozása ellenére zöld utat kapjon, elkerülendő az összeférhetetlenség figyelmen kívül hagyása a szakmai kuratórium felállításában, és elkerülendő, hogy tartalmi hiányosságok utólag, a beadási határidő után pótoltathassanak. S végezetül elkerülendő, hogy a pályázat olyan körülményre hivatkozva nyilváníttassék eredménytelennek, amely körülmény a pályázat kiírásakor is ismert volt.

Felelős döntés csak szakmailag megalapozottan születhet – ennek érdekében készek vagyunk mindenkor a döntéshozókkal együttműködni.
 

a Magyar Színházi Társaság elnöksége”

Kapcsolódó tartalmak

Catherine Zeta-Jones musical-szerepben

admin

A Csalogány családdal nyitja az évadot a Karinthy Színház

Buchmann-Horváth Emese

Készül a Csínom Palkó, avagy egy színházi vállalkozás diszkrét bája a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Egyházi Géza – Míg hangod újra fel nem zeng ('Till I Hear You Sing)

Vincze Dániel

A Kölyök musical cd-n!

admin