Hírek, beszámolók

Felépült az ország legnagyobb színháza

A héten már a Dóm téren próbálják A bolygó hollandi produkciót. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2000 nm-es épített fesztiválhelyszíne három hét alatt lett kész.  

Szerdától már a Dóm téren próbálják a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukcióját. A bolygó hollandi stábja veheti birtokba először az idén megújult, ismét eredeti pozíciójában felállított fesztiválhelyszínt. A 85 éves Szabadtéri két év után újra a fenséges szépségű Fogadalmi Templommal szemben várja nézőit, a változatos produkcióknak újfent a dóm nyújtja az állandó “díszletet”.

Mindösszesen három hét alatt épült fel az ország legnagyobb színháza a semmiből. Ráadásul az eredeti konstrukció évtizedek alatt már kipróbált elhelyezkedésén változtatni is kellett. A kész helyszín azonban minden eddigi megjelenésénél szebb, európai léptékű formában várja a közönséget.

A teljes épített fesztiválhelyszín eddig is elképesztő méretei most még növekedtek. A színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló bázis immár összesen mintegy 2000 négyzetméter. A Dóm térre szállított építési elemek kiterítve Budapesttől Szentendréig érnének, a szerkezetek teljes súlya 140 ezer kilogramm. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírnia.

Ezt a már önmagában lenyűgöző “játszóteret” birtokolja tehát péntektől a világhírű énekes, Paul Potts is, aki a Kormányost énekli a Wagner-operában. A helyszínt előtte darabbeli partnerei, László Boldizsár, Rálik Szilvia, Altorjay Tamás, Kálmándy Mihály, Wiedemann Bernadett operaénekesek próbálják ki már szerdától Szabó Máté rendező irányítása alatt.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó tartalmak

Pszichopata bőrébe bújik Bereczki Zoltán

Buchmann-Horváth Emese

A Padlás – az elmúlt 25 év (fotóválogatás)

Vincze Dániel

Rövidhírek, 2013. február

Volf Anna

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf

Volf Anna

Ilya Gaisin nyerte el az Aranypálcát

Buchmann-Horváth Emese