Hírek, beszámolók

Fényűző Olivier-díjátadó Londonban

Mindössze pár perce fejeződött be a londoni Laurence Olivier-díj afterpartyja, méltó lezárásaként a West End egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseményének, melyet a Tony-díj brit megfelelőjének tekintenek. A színház szerelmesei nem véletlenül néztek kivételes várakozással a ceremónia elé, hiszen a Society of London Theatre a Mastercard támogatásával gyökeresen megújította a díjátadó ünnepséget. 

Hosszú ideje először egy színházban, a Theatre Royal Drury Lane-ben tartották a nagyszabású showműsort, a házigazda Michael Ball és Imelda Staunton voltak.

Az est nagy veszteseként  a Love Never Dies-t könyvelhettük el, 7 jelölés után egy díjat sem sikerült megszereznie. A Legally Blonde viszont tarolt, elvitte a legjobb új musicalnek járó díjat, valamint további kettőt (Sheridan Smith – legjobb musicalszínésznő és Jill Halfpenny – legjobb mellékszereplő musicalben). A legjobb musical felújításért az Into the Woods kapott szobrot, míg a legjobb musicalszínésznek járó elismerést David Thaxton vehette át Sondheim Passionjéban nyújtott alakításáért. A legjobb műsoron lévő musicalnek ítélt közönségdíjat aWe Will Rock You szerezte meg az idén.

A díjak átadása között nagy sikerű musicalprodukciókból hallhattunk részleteket, sőt, még Barry Manilow-tól is kaptunk ajándékba egy kis Copacabanát. Az est fénypontját azonban kétségkívül az Olivier életműdíjjal kitüntetett Stephen Sondheim színpadra lépése jelentette, a műsor végén pedig a Liaisons című számot hallhattuk a Kis Éji Zenéből  a Broadway-legenda Angela Lansbury előadásában.

Bővebb információ és a jelöltek és díjazottak teljes listája megtekinthető a www.olivierawards.com oldalon.

Kapcsolódó tartalmak

Eseménydús november a Pinceszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Ősbemutatóval kezdődik a színházi évad Zalaegerszegen

Volf Anna

"Még soha nem jutottam ilyen érzelmi mélységekig"

Vincze Dániel

Hazatértek délkelet-ázsiai turnéjukról a Budapesti Operettszínház művészei

Buchmann-Horváth Emese

Sasvári Sándor a Millenáris Teátrumban koncertezik április végén

Vincze Dániel