Hírek, beszámolók

Fényűző Olivier-díjátadó Londonban

Mindössze pár perce fejeződött be a londoni Laurence Olivier-díj afterpartyja, méltó lezárásaként a West End egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseményének, melyet a Tony-díj brit megfelelőjének tekintenek. A színház szerelmesei nem véletlenül néztek kivételes várakozással a ceremónia elé, hiszen a Society of London Theatre a Mastercard támogatásával gyökeresen megújította a díjátadó ünnepséget. 

Hosszú ideje először egy színházban, a Theatre Royal Drury Lane-ben tartották a nagyszabású showműsort, a házigazda Michael Ball és Imelda Staunton voltak.

Az est nagy veszteseként  a Love Never Dies-t könyvelhettük el, 7 jelölés után egy díjat sem sikerült megszereznie. A Legally Blonde viszont tarolt, elvitte a legjobb új musicalnek járó díjat, valamint további kettőt (Sheridan Smith – legjobb musicalszínésznő és Jill Halfpenny – legjobb mellékszereplő musicalben). A legjobb musical felújításért az Into the Woods kapott szobrot, míg a legjobb musicalszínésznek járó elismerést David Thaxton vehette át Sondheim Passionjéban nyújtott alakításáért. A legjobb műsoron lévő musicalnek ítélt közönségdíjat aWe Will Rock You szerezte meg az idén.

A díjak átadása között nagy sikerű musicalprodukciókból hallhattunk részleteket, sőt, még Barry Manilow-tól is kaptunk ajándékba egy kis Copacabanát. Az est fénypontját azonban kétségkívül az Olivier életműdíjjal kitüntetett Stephen Sondheim színpadra lépése jelentette, a műsor végén pedig a Liaisons című számot hallhattuk a Kis Éji Zenéből  a Broadway-legenda Angela Lansbury előadásában.

Bővebb információ és a jelöltek és díjazottak teljes listája megtekinthető a www.olivierawards.com oldalon.

Kapcsolódó tartalmak

Felmondott az Operettben a Szinetár-Bereczki házaspár

Volf Anna

A nyomorultak – Interjú Homonnay Zsolttal

Buchmann-Horváth Emese

C'est la vie – interjú Szibrik Bernadettel

orosz.petra

Emlékezzünk a csillagokra! est a RaM Colosseumban

József Kriszti

A nyomorultak: egy musicalszenzáció története

Mezőfi Orsolya