Hírek, beszámolók

Elvált nők klubja a Broadway-n

Fiste Wives ClubLegkésőbb 2010-ben kerülhet a Broadway-re a nagysikerű First Wives Club című film musical-változata. New York előtt San Diegóban, az Old Globe Theatre színpadán próbálják ki az előadást 2009 nyarán, a Broadway-premier időpontja és pontos helyszíne egyelőre nem ismert.

A musical zenéjét a Brian Holland, Lamont Dozier, Eddie Holland trió jegyzi, akik olyan előadók számára írtak dalokat, mint a The Supremes, Rod Stewart, Michael Jackson vagy Barbra Streisand. A szövegkönyv a háromszoros Tony-díjas Rupert Holmes munkája, a produkció rendezője pedig Francesca Zambello (The Little Mermaid, Rebecca) lesz.

A három főszereplő közül ketten a musical workshop-előadásain is részt vettek. Egyedül a Brenda szerepére kiszemelt Carolee Carmello szállt ki a produkcióból, és az elvált nőket az Addams Family-re cserélte. Helyette a Company és a Falsettos című musicalekből ismert Barbara Walsh-t láthatja majd a közönség Brendaként.
Annie-t a Contact című musicalben nyújtott alakításáért Tony-díjjal jutalmazott Karen Ziemba alakítja, aki többek között a Chicago, a Steel Pier, a Crazy For You és a Curtains főszerepeiben tűnt fel a Broadway-n. Elyse szerepét pedig a szintén számtalan musical-szerepet maga mögött tudó, Tony-díjas Adriane Lenox kapta.
A filmváltozatot Bette Midler (Brenda), Goldie Hawn (Elyse) és Diane Keaton (Annie) alakítása tette emlékezetessé.

Kapcsolódó tartalmak

Meghallgatás a Centrál Színházban

admin

A Szépség és a Szörnyeteg – Interjú Szulák Andreával

Sándor Petra

Új beállók a Rómeó és Júliában – Interjú Kapócs Zsókával

Buchmann-Horváth Emese

600. jubileumi Szépség és a Szörnyeteg (Operettszínház, 2015. május 2.)

Czibulka Stella

Mintegy hetven produkció a gyulai nyári fesztiválon

Sándor Petra