Hírek, beszámolók

Fogyatékkal élőknek tartanak előadásokat a Broadway-n

Az Oroszlánkirály musical “autistabarát” változatának októberi siker után újabb két előadást szerveznek a Broadway-n autisták számára. A Theater Development Fund nevű nonprofit szervezet bejelentése szerint április 29-én a Mary Poppins, majd szeptember 30-án ismét Az Oroszlánkirály című musicalt szervezik meg autisták és családtagjaik számára a Broadway-n.

Az Oroszlánkirály “autistabarát” bemutatása után mintegy 1500-an jelezték, hogy szeretnének hasonló előadásokat. A tavaszi Mary Poppins-produkcióra már szinte minden belépő elfogyott az 1797 férőhelyes New Amsterdam Színházban, a szeptemberi Oroszlánkirályra pedig tavasz végétől lehet jegyet venni az 1677 nézőt befogadó Minskoff Színházba. A produkciók idejére babfotelekkel és kifestőkönyvekkel pihenőket is kialakítanak a színházban, ahol szakemberek segítenek azoknak a gyerekeknek, akiket meg kell nyugtatni.

Bár Magyarországon még nem volt példa “autistabarát” musical bemutatására, 2011 elején elindult egy esélyegyenlőségi projekt. A 90 decibel Projekthez vidéki és budapesti színházak is csatlakoztak: többek között a Centrál Színház, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Nemzeti Színház, a Vígszínház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház két alkalommal, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a debreceni Csokonai Színház és a Pécsi Nemzeti Színház.

 

Forrás: fidelio.hu

Kapcsolódó tartalmak

Spring Awakening könyv a Broadway-n

admin

Fergeteges évadzáró mulatság a Pécsi Nemzeti Színházban

Sándor Petra

Párcsere

Mezőfi Orsolya

'Tehetséggel Sáfárkodók' – Új zenés sorozat a Madách Színházban

admin

Színházak éjszakája – 7-8 ezer látogató a rendezvényen

Volf Anna