Hírek, beszámolók

Footloose-premier a Hevesi Sándor Színházban

A könnyedebb műfajtól a komolyabb, fajsúlyosabb előadásokig mindent megtalálhat a közönség a Hevesi Sándor Színház idei műsortervében – jelentette ki Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

A polgármester pozitívumként értékelte, hogy idén is lesz gyermekszínházi bemutató és tovább folytatódik a rendhagyó iskolaszínházi projekt, amelynek keretében tavaly Az ember tragédiáját vitték színre középiskolások. Mint rámutatott, a bábszínház mellett szükség van arra, hogy a gyerekek színházi életre nevelése a kőszínházban is teret kapjon. A polgármester szólt arról is, hogy a zalaegerszegi színház a következő évtől várhatóan átkerül megyei fenntartásból a városi önkormányzathoz. “Reméljük, lesz pénz, lesz tehetség, és a város és a közönség ugyanúgy szeretni fogja a színházat, mint eddig” – mondta köszöntőjében Gyutai Csaba.

Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója ugyanolyan színvonalú munkát kért a társulattól, mint az elmúlt évben. Úgy vélte, a tavalyi évad sikerét a nézőszám és az előadásszám növekedése is igazolta, ugyanakkor felhívta a társulat figyelmét arra, hogy a jelenlegi helyzetben nincs helye a széthúzásnak, mindenkinek a legmagasabb színvonalon kell végeznie a munkáját. Megjegyezte azt is, hogy “a próbaév letelt, senkinek sincs bérelt helye a színházban, a munka dönti el, hogy ki mennyit ér”. Az évad programját ismertetve a színházigazgató megemlítette, hogy szeptember 17-én évadnyitó színházi forgatagot tartanak, ahol a közönség kötetlen formában találkozhat a színészekkel, a nap során délutáni előadást, színházbejárást is tartanak.

Az első bemutató október 7-én lesz, a Shakespeare művéből készült Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékot Csiszár Imre állítja színpadra. A premier napján Ruszt József-emlékkiállítás is nyílik a színház épületében.
Október 21-én a tavaly nagy sikerrel játszott, Mennyből a hulla című bűnügyi komédia felújított változatát mutatják be. A következő nagyszínpadi premier a Móricz Zsigmond regénye alapján készült zenés darab, a Légy jó mindhalálig című musical lesz, amelyben zalaegerszegi és városkörnyéki diákok játszanak. A gyerekszereplők válogatása jelenleg is folyik.
A 2012-es esztendőben elsőként kortárs magyar darabot állítanak színpadra Zalaegerszegen: Hamvai Kornél Michael Frayn angol szerző Balmorál című darabja nyomán vetette papírra Szigliget címmel az ottani alkotóházban 1953-ban játszódó történetét.
Februártól Walter Bobbie, Tom Snow és Dean Pitchford Rongyláb (Footloose) című amerikai musicaljét láthatja a közönség a Hevesi Sándor Színházban. A 2011-2012-es évad László Miklós örökzöld darabjával zárul Zalaegerszegen: az Illatszertár című vígjátékot Sztarenki Pál rendezi.
Az új évadban bérletes előadásként szerepel a Túl a Maszat-hegyen című ifjúsági előadás, és folytatódik a Tantermi deszka, azaz az iskolai színházi beavató előadások sorozata is.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Doctor Herz bemutatójának 25 éves jubileuma lesz Kecskeméten

Sándor Petra

Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai

Vincze Dániel

Fekete Péter (Madách Színház)

Buchmann-Horváth Emese

Lekerül A kis hableány

admin

A csengő / A titkos házasság a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese