Hírek, beszámolók

Fővárosi Közgyűlés – Január 1-től állami fenntartású a Budapesti Operettszínház

Állami fenntartású lesz január 1-től a Budapesti Operettszínház, miután elfogadta az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A javaslatot a Fidesz-KDNP-s képviselők 20 igen szavazatával fogadták el, az Együtt-PM két képviselője tartózkodott, az MSZP-s képviselők nem nyomtak gombot.
A Nagymező utcai teátrum fenntartója január 1-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz. A Budapesti Operettszínházhoz tartozó ingatlanok, így maga színházépület is – amelynek értéke 7,7 milliárd forint a nemrég készült vagyonértékelés szerint – ugyanakkor a főváros tulajdonában maradnak.
A kormány még októberben döntött arról, hogy az Operettszínház januártól állami fenntartásba kerül.
A közgyűlés most megszavazta, hogy ezzel összhangban a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Operettszínház közötti fenntartói szerződés 2013. december 31-én megszűnik.
Az Operettszínháznak januártól bérleti díjat kell fizetnie az ingatlanok használatáért, a közgyűlési határozat évi 220 millió forinttal számol. A bérleti szerződés határozatlan időtartamú lesz.
Az intézményi feladatok ellátásához szükséges ingó vagyon – például díszletek, jelmezek, bútorok – nyilvántartási értéken való átvezetéssel ingyenesen kerülnek az átvevőhöz, a vagyontárgyak kezelésének joga a Budapesti Operettszínházat illeti meg.
A határozat arra is kiterjed, hogy a közgyűlés a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyére kiírt pályázati felhívást visszavonja, az új vezetői pályázat kiírása 2014. január elseje után az átvevő, azaz az Emberi Erőforrások Minisztériuma kizárólagos jogosultsága. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Rockopera készül Nero császárról

Volf Anna

Bíró Eszter hat koncertet ad az Egyesült Államokban

Buchmann-Horváth Emese

Glee: áprilisi videóelőzetes

admin

Madách Musical Pályázat II. döntő (Dögkeselyű, Anzelm és a kígyólány)

Buchmann-Horváth Emese

Bemutatták a Guys And Dolls-t

admin