Hírek, beszámolók

A francia Mozart rockopera közeledik a premierhez

Az alkotók Albert Cohen és Dove Attia. Olyan sikermusicalek fűződnek a nevükhöz, mint a 10 parancsolat, az Elfújta a szél és a Napkirály. Egyelőre ezek a darabok még kevésbé ismertek a magyar közönség számára, de remélhetőleg a Rómeó és Júlia sikere után több francia darabot mutatnak majd be Magyarországon. Igaz, nálunk már bemutattak egy musicalt Wolfgang Amadeus Mozart életéről, de a francia előadás merőben más lesz.

A Mozart rockopera története tavaly kezdődött, és népszerűsége egyre nő. Decemberben hallhatott először a nagyközönség részletet belőle, azóta elkészült három videóklip, kiadtak egy cd-t az előadás legjobb dalaiból, a színészek rendszeresen koncerteket adnak a francia nagyvárosokban, szeptemberben pedig  végre itt a premier.

A főszereplő, Mikelangelo Loconte olasz származású színész, zeneszerző, énekes, zenész – igazi polihisztor alkat. A tehetséges fiatal művész az elmúlt fél év során sajátította el a francia nyelvet, így bátran állíthatjuk, hogy megdolgozott a szerepéért. Az egész társulat egyre nagyobb rajongótáborral rendelkezik, Párizsban a zene ünnepén több tízezren várták, hogy számos francia és világhírű sztár mellett a darab főszereplői is színpadra lépjenek.

A rockopera dalainak népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a rádiókban rendszeresen hallhatóak, a cd pedig kevesebb, mint fél év alatt aranylemez lett.

Július végén megkezdődtek a próbák a szeptemberi premierre. A várakozás jegyében íme a legújabb klip, a L’assasymphonie (magyarul Gyilkos szimfónia) Florent Mothe (Antonio Salieri) előadásában:

Kapcsolódó tartalmak

Nyolc új tag szerződik a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz

jambor.dorottya

Isten Pénze bemutató és jótékonysági akció a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Circus maximus – Monumentális lovas színház az Arénában

Buchmann-Horváth Emese

Feke Pál Vászoly szerepében

Utasi Nikolett

Madách Színház Musicalpályázat II. – Megvan a négy továbbjutó

Buchmann-Horváth Emese