Hírek, beszámolók

Webber-darab a foci VB-n

Andrew Lloyd Webber és Ben Elton musicalje, a The Boys in the Photograph (mely a nálunk Volt egyszer egy csapat címmel futó The Beautiful Game átdolgozása) két év múlva a johannesburgi Civic Theatre Nelson Mandela színházában kerül színpadra, a 2010-es Futball Világbajnokságot kísérő eseményként. A produkció 2010. május 23-tól augusztus 8-áig látható majd (premier: 2010. május 30-án), a rendező Janice Honeyman. A színházban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy mind a kreatív csapat, mind a szereplők dél-afrikaiak lesznek. Az alkotók teltházakra számítanak az Afrikába látogató focirajongók várható áradata miatt, ezért már idén megkezdték a jegyek árusítását.

A faji ellentétektől terhes országban a musical központi üzenete aktuálisabb, mint valaha: “a világszínvonalú produkció elősegíti majd a kultúrák közötti kapcsolatok kiépítését” – nyilatkozta egy helyi lapnak Amos Masondo, Johannesburg polgármestere.

A The Boys in the Photograph végleges verzióját először 2009-ben lehet megtekinteni Torontóban.

Az utóbbi időben egyébként jelentősen megnövekedett a Dél-Afrikában bemutatott musicalprodukciók száma; az elmúlt években a helyi rajongók megtekinthették a Sakk, Az Operaház Fantomja és Az Oroszlánkirály című musicaleket, jelenleg vagy a közeljövőben pedig – többek között – a High School Musical On Stage és a Hairspray van műsoron.

Kapcsolódó tartalmak

Szegedi Várjátékok: mesemusical, komédia, operett

Volf Anna

High School Musical 3: Végzősök

Nagy Péter

Jim Carrey, Jason Donovan és a Sister Act szereplői Londonban

Nagy Péter

Ma tartja szabadtéri évadnyitóját a Weöres Sándor Színház

Volf Anna

István, a király – 10 éve töretlen siker a Pesti Magyar Színházban

Rechtenwald Kristóf