Hírek, beszámolók

Ganxsta Zolee Winnetou szerepében Kecskeméten

Ganxsta Zolee-val a címszerepben mutatja be november 9-én, szerdán Winnetou című zenés gyermekelőadását a kecskeméti Katona József Színház. A látványos produkcióban Old Shatterhandet Orth Péter alakítja.

Cseke Péter igazgató a bemutató kapcsán tartott pénteki sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta: a kecskeméti színházban a gyermekeknek szóló produkciókat is magas művészi színvonalon mutatják be, ami azért fontos, mert a gyerekek és a fiatalok ezeken az előadásokon szerzik első színházi élményeiket.

Ganxta Zolee az elmúlt évadban már sikerrel szerepelt a kecskeméti színház Popeye-előadásában. Mint Cseke Péter kiemelte, Ganxsta Zolee kiváló énekesi adottságai mellett gyakran zavarba hozza a színészeket, mert először tudja a darab szövegét és a legfegyelmezettebb a próbákon. A népszerű énekes elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a kecskeméti színházban. Annak kapcsán, hogy ismét elsősorban a fiatalabb korosztályoknak szóló darabban lép színpadra, megjegyezte: a gyermekközönség a legőszintébb a világon, nem lehet becsapni őket, nem hajlandóak udvarias tapsra.

Karl May történetéből a színház művészeti vezetője, Réczei Tamás készített színpadi változatot és rendezőként is ő jegyzi az előadást. A zeneszerző Szemenyei János, a dalszövegeket Galambos Attila írta. Réczei Tamás szerint a darab nyelvi világa nem nélkülözi a finom humort és az iróniát sem. Érdekességként említette azt, hogy egy magyar vasúti szótár ma már ismeretlen kifejezéseit – ilyen például a sínek jóságának a beállítása – is felhasználták a darabban. Nem tudnak versenyezni a látványos mozival, de ha a gyerekeket az élő színház varázsára valahogy rá tudják vezetni, akkor egy részüket színházszeretővé lehet nevelni – vélte a rendező, hozzáfűzve: “az a szándékunk, hogy megfogjuk a gyerekek kezét és itt tartsuk őket”.
Réczei Tamás a színház és Ganxsta Zolee találkozását szerencsés együttműködésnek nevezte, mert az énekes szereti a színházat, a közönség pedig szívesen bejön arra a darabra, melyben ő játszik.
A sajtóbeszélgetésen egy felmérés eredményét is felidézték, amely szerint a 18-25 év közötti korosztály nem jár színházba, annak ellenére, hogy a gyermekdarabokra elsőként fogynak el a bérletek. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Apáca Show-ból nincs olyan, hogy elég!

Sándor Petra

Vendégségben a Madách Színház

Volf Anna

Broadway Fesztivál 2008

Nagy Péter

A frivol játékosság megmaradt

Vincze Dániel

Nehéz év elé néz jövőre a Budapesti Operettszínház

Volf Anna