Hírek, beszámolók

Gasztronómiai és zenei élményeket ígér a Duna Parti Piknik

Főzőverseny, egzotikus és tradicionális magyar ételek kóstolója, színielőadások, könnyűzenei koncertek és utcabál várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig az I. Budapesti Duna Parti Piknik elnevezésű rendezvényen a Bálna Budapest egész területén.

A kulturális programokkal megtűzdelt gasztronómiai fesztivált elsősorban a magyar ételek, a magyar halfajták, valamint a kézműves magyar konyha termékeinek népszerűsítése céljából szervezik, de számos egzotikus fogást is lehet majd kóstolni a négy nap folyamán – hangzott el a fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján.
A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője a helyszínen hangsúlyozta: a program lehetőséget ad arra is, hogy a kevésbé ismert, ám annál finomabb magyar halfajtákat – például az év halának választott magyar bucót – is jobban megismerhessék és megszerethessék a helyszínre látogatók.
A kézműves magyar sörök és egyéb italok mellett olyan budapesti luxuséttermek is bemutatják különleges fogásaikat, amelyek hasonló rendezvényeken nem szoktak részt venni. Ennek köszönhetően szerepel majd a standokon kenguru pörkölt és sült krokodil is.

A helyszínen felállított színpadon a Gózon Gyula Kamaraszínház A Pincérfrakk utcai cicák című mesejátékkal várja a gyerekeket, a Thália Színház a Rózsa Lovag és a Kísértet című musicalt mutatja be, de az Operettszínház művészeivel is találkozhat majd a közönség.

A program első napján mindent féláron lehet fogyasztani a torkos csütörtök jegyében, szombaton, nőnap alkalmából pedig a hölgyeknek kedveskednek több ingyenes finomsággal is.
Vasárnap, a Poroszlói Ökocentrum segítségével az őshonos halfajokról hallhatnak ismertetőt az érdeklődők, valamint a Bálnában több festőművész és fotós kiállítása is megtekinthető lesz.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Lady Budapest a Budapesti Operettszínházban

Sándor Petra

Épül a színpad, kezdődnek a próbák Baján

Sándor Petra

Színházi Világnapi üzenet – Idén Dario Fo írt

Sándor Petra

Új beállók az Operettszínház előadásaiban

Bárány Anna

Esti Sláger- és Musical Show!

admin