Hírek, beszámolók

Ghost – sajtótájékoztató az Operettszínházban

A londoni West End és a New York-i Broadway után május 31-én és június 1-jén a Budapesti Operettszínházban mutatják be Kerényi Miklós Gábor igazgató rendezésében a többszörös Oscar-díjas film nyomán készült Ghost című musicalt.

Kerényi Miklós Gábor a kedd délutáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a darab egészen különleges helyet foglal el a musicalirodalom történetében, hiszen egy világhírű filmből készült, emellett fantasztikus, nagyon aktuális témákat dolgoz fel. A történet tulajdonképpen egy krimi, fő mozgatórugói a pénz és a kiszolgáltatottság, melyek a mai világban sem ismeretlen problémák.

Évezredek óta izgatja az emberiséget, hogy létezik-e valami a halál után, ez a világban egy állandóan fel-felbukkanó kérdés; nem véletlen, hogy az ezotéria ennyire népszerű és ennyire érdekes” – fogalmazott a direktor. A musical izgalmas, spirituális megközelítésből mesél a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, de a komoly gondolatok mellett a játékosság, a humor is megjelenik benne. Kerényi Miklós Gábor azt is megjegyezte, az ezotéria nem áll távol a Budapesti Operettszínháztól, hiszen a közönség az Elisabethben és a közelmúltban bemutatott Ördögölő Józsiásban is találkozhatott már természetfeletti elemekkel.

Az Operettszínház igazgatója kiemelte a darab különleges látványvilágát is, elmondta, hogy az előadás nagyszerűen elegyíti a színházi eszközöket különböző filmes elemekkel, eddig még nem látott technikai megoldásokkal. Ugyanakkor hozzátette, míg a londoni és az amerikai produkciók a filmszerű színrevitelre törekedtek, a magyar előadás az emberi vonulatok megmutatására is nagy hangsúlyt fektet majd. A speciális természetfeletti momentumok megjelenítéséhez segítségül hívták Danny Blue-t, aki Muri Enikő és Dolhai Attila segítségével rögtönzött ezoterikus bemutatót tartott a sajtó képviselőinek.

Az előadás magyar szövegét Müller Péter Sziámi írta, a jelmezeket Velich Rita, a díszletet Khell Csörsz tervezte, a zenei vezető Balassa Krisztián, a koreográfus pedig Tihanyi Ákos. A szerelmespárt, Mollyt és Samet Vágó Bernadett és Dolhai Attila, illetve Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté alakítja.

Kapcsolódó tartalmak

Rendhagyó módon népszerűsítették az Iseumi Szabadtéri Játékokat Szombathelyen

Volf Anna

VÍGNAP 2012

Bárány Anna

Béres Attila rendezésében érkezik A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínházba

Buchmann-Horváth Emese

A cirkuszhercegnő – Fischl, Homonnay, Stohl, Szendy, Szabó D. (Operettszínház, 2014. március 5.)

Czibulka Stella

Jövőre Rebecca-premier a Broadway-n

admin