Hírek, beszámolók

Musical készül a Ghost-ból

Az 1990-es, Oscar-díjjal is jutalmazott film zenés változata jövő márciusban kerül a nézők elé.

A Ghost főszereplője a megölt, de még szellemalakban létező Sam, aki megpróbál barátnőjével, Mollyval kommunikálni, hogy megóvja őt egy gyilkostól, ebben pedig egy médium segíti őt. A húsz éve készült film főbb szerepeit Patrick Swayze, Demi Moore, Tony Goldwyn és a legjobb mellékszereplőként Oscarral jutalmazott Whoopi Goldberg játszották, a rendező Jerry Zucker volt.

A Ghost musicalt március végén mutatják be a manchesteri operában, nyártól lesz látható a londoni West Enden. A film forgatókönyvét az eredeti szerzője, a munkájáért szintén Oscarral díjazott Bruce Joel Rubin adaptálja színpadra. A film slágere, a The Righteous Brothers Unchained Melody című dala mellett új zene készül a musicalhez, ennek szerzői a Eurythmicsből ismert, világszerte 75 millió eladott albummal büszkélkedő Dave Stewart, valamint a hatszoros Grammy-győztes, Aretha Franklin, a Van Halen, az Aerosmith, Michael Jackson és Alanis Morisette lemezein producerként és hangszerelőként közreműködő Glenn Ballard.

 
A rendező Matthew Warchus lesz, aki a londoni National Theatre, a Royal Shakespeare Company és az English National Opera társulatával is dolgozott, színre vitte A Gyűrűk Urát Torontóban és a brit fővárosban, valamint több olyan produkcióban közreműködött, amelyet mind a West End, mind a Broadway közönsége láthatott.
 
Forrás: fidelio.hu

Kapcsolódó tartalmak

Fame – A hírnév ára fotóspróba (2015. 06. 25.)

Czitrovszky Balázs

Almodóvar-filmből musical

admin

Baján vendégeskedik az Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese

Ősbemutatóval kezdődik a színházi évad Zalaegerszegen

Volf Anna

Évadot zárt a Radnóti Miklós Színház

jambor.dorottya