Hírek, beszámolók

Két opera debütált az Operettszínházban

Kerényi Miklós Gábor rendezésében egy estén belül két opera debütált a Budapesti Operettszínház színpadán: Puccini Gianni Schicci című egyfelvonásos vígoperája, mely a mester Triptichonjának, azaz három egyfelvonásos darabból álló sorozatának legtöbbet játszott műve, valamint Vajda János Mario és a varázsló című operája, mely Thomas Mann ugyanezen című kisregényén alapszik.
Kerényi Miklós Gábor az est végén összegzett és elmondta, hogy úgy gondolja, egy zenés népszínháznak, amilyen az Operettszínház is kíván lenni, tudnia kell széles skálát felmutatni a játszott művek terén, hiszen széles nézői réteget szeretnének elérni.
Bár a premieren még inkább az idősebb korosztály képviseltette magát, valószínű, hogy idővel a fiatalabbak is belekóstolnak majd ebbe a műfajba is. Nem nehéz a dolguk, hiszen mindjárt két típust kapnak az operából, hiszen a Gianni Schicci vígopera és egy ismert Puccini mű, Vajda operája pedig kortárs darab és hangulatában az ellentettje a másik operának.
Gianni Schicci-t Kálmán Péter játssza, de szerepel a darabban az Operettszínház társulatából Boncsér Gergely, Vadász Zsolt, Fischl Mónika és Geszthy Veronika is. A Mario és a varázslóban Szabó P. Szilveszter bűvöli Cipollaként a közönséget, Mario szerepében Szabó Dávid látható.
 

Kapcsolódó tartalmak

Zenés beszélgetés Posta Victorral

Buchmann-Horváth Emese

A Padlás Miskolcon – interjú Kosik Anitával

orosz.petra

Saját színház épül Frodónak

admin

Best of Webber októberben

admin

Gazdasági válság után sikeres évad az egri Gárdonyi Géza Színházban

jambor.dorottya