Hírek, beszámolók

Ma tér vissza a Glee

 
Hosszú szünet után ma este folytatódik a FOX műsorán a New Directions története. Amerika legnépszerűbb Glee-klubja már eddig is több musicales vonatkozással hívta fel magára a műfaj rajongóinak figyelmét, nem lesz ez másként a folytatásban sem. Az állandó szereplők között a Spring Awakening egykori sztárjai – Lea Michele és Jenna Ushkowitz – mellett a Tony-díjra jelölt Matthew Morrison is a Broadway színe-javát képviseli a sorozatban. Az évad első felében vendégszereplőként kapott lehetőséget az ismert musicalszínészek közül Kristin Chenoweth (Wicked), John Lloyd Young (The Jersey Boys), Debra Monk (Curtains) és Victor Garber (Sweeney Todd).

Az eddig nyilvánosságra került információk szerint az első évad hátralévő részében végig fontos szerephez jut majd a Tony-díjas Idina Menzel (Wicked) és a Tony-díjra jelölt Jonathan Groff (Spring Awakening). Egy-egy rész erejéig feltűnik a sorozatban Neil Parrick Harris (Sweeney Todd) és Olivia Newton-John (Grease), továbbá visszatér Kristin Chenoweth is.

Az évad első feléhez hasonlóan remélhetőleg a folytatásban sem hanyagolják majd a musical-dalokat. Lea Michele Don’t Rain On My Parade-je (Funny Girl), és Kristin Chenoweth Maybe This Time-ja (Kabaré) mellett a Wicked, a Hair, a Grease, az Oliver!, a Chicago, a Nyomorultak, a Guys and Dolls, a West Side Story, a My Fair Lady és a Dreamgirls egy-egy részlete is elhangzott a sorozatban.
A folytatásban a Gypsy legendás dalát, a Rose’s Turn-t Kurt (Chris Colfer) előadásában láthatják majd a nézők.

Az eddig megjelentetett két Glee-album után a tavasz folyamán kerül a boltok polcaira a harmadik cd, melyen a Madonna-epizód kapcsán kizárólag az énekesnő dalai kapnak majd helyet.

Kapcsolódó tartalmak

Zavartalanul működik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

admin

Gyakornok munkatársakat keresünk

Vincze Dániel

Szentivánéji álom – 2. szereposztás

Nagy Péter

Megvannak a Kritikusok Díjának győztesei

admin

Ének az esőben – Operettszínház (Gömöri-Kerényi-Jenes)

Buchmann-Horváth Emese