Hírek, beszámolók

Glee musicalszínpadon is?

A playbill.com adta hírül, hogy a Music Theatre International (MTI) képviselői tárgyalásokat kezdtek a Fox csatornával a Glee című zenés sorozat színpadi változatának elkészítéséről. A megkeresés komolynak tekinthető, figyelembe véve, hogy az MTI olyan musicalek jogait birtokolja, mint a Wicked, az Avenue Q, a Legally Blonde, a Rent vagy a Spring Awakening.

A Glee április közepén folytatódik a Fox műsorán a Hello című résszel, melyben  Lionel Richie, a The Beatles és a The Doors dalai hangzanak el. Ugyanakkor a Coldplay és Bryan Adams nem adta hozzájárulását dalaik feldolgozásához.
Az is kiderült, hogy Neil Patrick Harris az Aerosmith és Billy Joel egy-egy duettjét énekli majd a Will Schuestert alakító Matthew Morrisonnal.
A musicalrajongók számára is tartogat érdekességet az évad, hiszen a tervek szerint
Chris Colfer (Kurt) elénekli a Gypsy című musical legendás dalát, a Rose’s Turn-t.

Még javában forgatják az első évad epizódjait, de az alkotók már a folytatáson gondolkodnak. (Spoiler!)
Az eredeti tervektől eltérően már nem 22, hanem 25 részes második évaddal számolnak a készítők. Az első évadban megszokottaktól eltérően jövőre eredeti dalok is szerepelnek majd a sorozatban.
Elképzelhető, hogy a vendégszereplők közül Idina Menzel karakterét a jövőben is megtartják: a színésznő Rachel (Lea Michele) édesanyját alakíthatja a folytatásban.

Hello – promó:

Kapcsolódó tartalmak

Évadot értékelt a Szegedi Szabadtéri

Buchmann-Horváth Emese

Énekelünk… A 30 éves Dalverseny győzteseinek koncertje az Ódry Színpadon

Nagy Péter

Báthory Erzsébet – Interjú Szemenyei Jánossal

Buchmann-Horváth Emese

Ismét Vámpírok bálja a Pesti Magyar Színházban

Kiss Brigitta

Gőzben – Karinthy Színház

Czitrovszky Balázs