Hírek, beszámolók

Górcső alatt a Love Never Dies dvd

Most, hogy a Love Never Dies – A szerelem örök a világ pár országában már megjelent, hivatalosan is megoszthatjuk Veletek véleményünket a kiadványról. Inkább filmszerű, mint színházi felvétel született, igen erős pillanatokkal és vérprofi vágással.

Ahogy a melbourne-i produkcióról megjelent korábbi cikkünkben is jeleztük, az ausztrál Love Never Dies határozottan maga mögött hagyta a londoni produkció számos gyermekbetegségét. A filmfelvétel még tovább erősítette a művet, amely – bár nem emelkedik az eredeti Fantom magaslataiba – tartalmas musical élményt kínál. Látszik, hogy a rendezők a Fantom 25 felvétellel ellentétben inkább filmnek, mint színházi előadásfelvételnek szánták a végeredményt: a közönséget csak a meghajlásnál látjuk, nincs a felvonások között szünet és dalok után sem gyakran hallunk tapsot. Kevés a nagytotál, azonban rengeteg az érdekes közelkép, különleges beállítás, zseniális vágás. Coney Island őrült forgataga nem elevenedhetett volna meg ilyen vérbően a rendező és a vágó bravúros együttműküdése nélkül. A felvétel több nap leforgása alatt készült, alkalmanként közönség sem volt a nézőtéren, hogy a kamerák minél nagyobb mértékben felfedezhessék a színpadot.

A dvd kedvéért – immár megszámlálhatatlanadik alkalommal – megváltoztatták a darab végét: ezúttal a Fantom, amikor Gustave elismeri őt apjaként, egy rövid Love Never Dies reprízzel zárja a történetet. Különlegesség ez, hiszen egyik korábbi verzióban sem hallhattuk a sorokat az ő szájából.

Bár a Fantom 25 kiadvánnyal ellentétben ennek a végén nincsen ráadás és Lloyd Webber sincs jelen a színpadon, ezen a lemezen is találunk egy negyedórás dokumentumfilmet a produkció előkészületeiről, amely minden Webber-rajongónak kötelező. Nyereményjátékunk nyerteseinek már kipostáztuk a lemezeket, melyeket ők először magyar felirattal is élvezhetnek. Azok számára, akik ezúttal nem jártak szerencsével, a májusban megjelenő DVD és bluray már megrendelhető webshopunkban.

Kapcsolódó tartalmak

Színházak éjszakája, 2016

Buchmann-Horváth Emese

Rebecca sajtótájékoztató

admin

Feke Pál ad koncertet az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

admin

Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2011-es műsorterv

admin

Mától kapható az Abigél cd!

admin