Hírek, beszámolók

Grammy-díj 2010

Az idei Grammy-díj gála számos, a musical műfajhoz is köthető jelöltje közül (lásd korábbi írásunkat) Heather Headley (Aida) örülhetett, aki a legjobb R&B Gospel Album kategóriában vihette haza a rangos elismerést Audience of One című lemezéért.

West Side StoryA musical-albumok kategóriájában a West Side Story felújítás hangfelvételének győzelmével egy hosszú sorozat szakadt meg. 2004-ben fordult elő utoljára, hogy – a Bernadette Peters-féle Gypsy révén – nem egy új produkció, hanem egy musical-felújítás hanganyaga kapta a Grammy-díjat. Egy másik sorozat is megszakadt a tegnapi napon: a Spamalot 2006-os Grammy-győzelme óta minden évben az aktuális Tony-díjas vitte haza a Grammy-t is. Idén erről nem lehetett szó, hiszen a legjobb Broadway-musicalnek járó Tony-díjat a Billy Elliotnak ítélték, a musical dalait tartalmazó cd viszont nem 2009-ben, hanem 2006-ban jelent meg az eredeti londoni szereposztás közreműködésével.

A musicalszínészek a Grammy-gála műsorában is képviseltették magukat. A Green Day American Idiot című musicale hamarosan debütál a Broadway-n. A zenekar a gálán a 21 Guns című, Grammy-díjra jelölt dalát adta elő az American Idiot szereplőivel kiegészülve:

Kapcsolódó tartalmak

Épül a kínai Broadway

admin

Az oroszlánkirály lett az év legtöbb bevételt hozó Broadway-darabja

Volf Anna

ÖRDÖGÖLŐ JÓZSIÁS – BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ, 2013.03.28. (SZERÉNYI, VÁGÓ, KOCSIS, SIMÉNFALVY, CSUHA, BRASCH, KÉKKOVÁCS, VÖRÖS, VIZI)

Buchmann-Horváth Emese

Popfesztivál 40 – Vígszínház

Stern Ágnes

Evergreen – Válogatás a legszebb Streisand dalokból

Buchmann-Horváth Emese