Hírek, beszámolók

Grammy-díj 2010

Az idei Grammy-díj gála számos, a musical műfajhoz is köthető jelöltje közül (lásd korábbi írásunkat) Heather Headley (Aida) örülhetett, aki a legjobb R&B Gospel Album kategóriában vihette haza a rangos elismerést Audience of One című lemezéért.

West Side StoryA musical-albumok kategóriájában a West Side Story felújítás hangfelvételének győzelmével egy hosszú sorozat szakadt meg. 2004-ben fordult elő utoljára, hogy – a Bernadette Peters-féle Gypsy révén – nem egy új produkció, hanem egy musical-felújítás hanganyaga kapta a Grammy-díjat. Egy másik sorozat is megszakadt a tegnapi napon: a Spamalot 2006-os Grammy-győzelme óta minden évben az aktuális Tony-díjas vitte haza a Grammy-t is. Idén erről nem lehetett szó, hiszen a legjobb Broadway-musicalnek járó Tony-díjat a Billy Elliotnak ítélték, a musical dalait tartalmazó cd viszont nem 2009-ben, hanem 2006-ban jelent meg az eredeti londoni szereposztás közreműködésével.

A musicalszínészek a Grammy-gála műsorában is képviseltették magukat. A Green Day American Idiot című musicale hamarosan debütál a Broadway-n. A zenekar a gálán a 21 Guns című, Grammy-díjra jelölt dalát adta elő az American Idiot szereplőivel kiegészülve:

Kapcsolódó tartalmak

Elkezdődött az évad a Pesti Magyar Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Elisabeth 20. – Interjú Kamarás Mátéval

Sándor Petra

Cirkuszhercegnő premier Szolnokon

József Kriszti

Musical készül az Állatfarmból

admin

Ecset és vászon címmel új dalt adott ki Polyák Lilla

Buchmann-Horváth Emese