Hírek, beszámolók

Holnap osztják a Grammy-díjakat

Grammy díjVasárnap adják át 52. alkalommal a zenei élet egyik legnagyobb elismerését, a Grammy-díjat. Az idei listán több musicales kötődésű jelölt is szerepel.

Liza Minnelli 2008 decemberében egy hónapon át lépett fel Liza’s at the Palace című koncertműsorával a Broadway-n. A koncert hanganyaga 2009-ben cd formájában is megjelent, és ott van az idei Grammy-díj jelöltjei között (Best Traditional Pop Vocal Album).

Két kategóriában (Best Rock Song, Best Rock Performance) kapott jelölést a Green Day legújabb, 21st Century Breakdown albumáról a 21 Guns című dal, melyet az American Idiot szereplőgárdája is felénekelt. A holnapi gálán a Green Day és az American Idiot Broadway-szereposztásának előadásában hangzik majd el a 21 Guns.

Harmadik alkalommal jelölték Grammy-díjra az Aida című musical egykori sztárját, Heather Headley-t. Az énekesnő Audience Of One című albuma, és a rajta szereplő Jesus Is Love című dal a gospel-műfaj jelöltjei között szerepel.

Egy meglehetősen szokatlan kategóriában is találunk musicales vonatkozású jelöltet. A legjobb prózai gyermek-albumok mezőnyében a Spamalot, a Curtains valamint a Frasier sztárja, David Hyde Pierce is ott van a jelöltek között a The Phantom Tollbooth című felvétel révén.

A Grammy-gálán természetesen a legjobb musical-albumokat is díjazzák. Ezt az elismerést az elmúlt években az In The Heights (2009), a Spring Awakening (2008), a Jersey Boys (2007), a Spamalot (2006) és a Wicked (2005) hangfelvétele érdemelte ki.
Az idei jelöltek:

A jelöltek teljes listája megtalálható a Grammy-díj hivatalos honlapján.

Kapcsolódó tartalmak

Tosca külföldi sztárénekesekkel a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese

Színészbállal nyílt meg a kecskeméti báli szezon

Krista Adrienn

Glee musical-szótár: 1. évad 1. rész

Volf Anna

Klicskóval reklámozzák a készülő Rocky-musicalt

Sándor Petra

'Applause for the clowns'

admin