Hírek, beszámolók

Győri Nemzeti Színház: Apácák és Jekyll&Hyde bemutató a következő évadban

A következő évadban Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változatát, Tasnádi István Finito című tragikomédiáját és a Jekyll és Hyde című musical szuperprodukciót is színre viszi a Győri Nemzeti Színház társulata. 

Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változatát tűzi műsorára ősbemutatóként a jövő évadban Győri Nemzeti Színház; az új szezonban emellett Tasnádi István Finito című tragikomédiáját és a Jekyll és Hyde című musical szuperprodukciót is színre viszi a társulat – mondta Forgács Péter színházigazgató a következő évad programját ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Frank Wildhorn zenés horror thrillerét Molnár László rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 6-7-8-án játssza először az együttes, így minden valószínűség szerint akár 20 ezer néző is láthatja a győriek Jekyll és Hyde-előadását. A musical főszerepét maga a rendező, Molnár László alakítja, a női főszerepeket Janza Kata és Tunyogi Bernadett játssza. A lenyűgöző látványvilágot Kentaur álmodja színpadra, a jelmezeket Tordai Hajnal tervezi – hangsúlyozta a színidirektor, hozzátéve, hogy a darabot októberben mutatják be Győrben.

A további nagyszínházi előadásokról az igazgató elmondta: Tasnádi István Finito című tragikomédiájának bemutatásával a kortárs drámairodalom iránt érdeklődő nézők kedvében jár a teátrum. A produkcióban Tóth Gabival, az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt énekessel is találkozhat a közönség.

Bródy Sándor A tanítónő című darabjának bemutatásával pedig többéves tradíciót követnek, amelynek keretében a magyar drámairodalom kiemelkedő műveit próbálják közelebb vinni a közönséghez – mutatott rá Forgács Péter.

Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változata ősbemutató lesz, a romantikus szerelmi történetet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra.

A zenés darabok kedvelői minden bizonnyal örömmel veszik a János vitéz című daljátékot, az előadást Szűcs Gábor rendezi. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként a Csinibaba című film eredeti színpadi változatát játssza a társulat.

A kamaraterem ad helyet az Apácák című musicalnek, amelynek különlegessége lesz, hogy élőzene emeli az előadás hangulatát.

Az új évadban ugyancsak a kamarateremben állítják színpadra Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát Guelmino Sándor rendezésében – mondta a színházigazgató.

forrás: MTI
 

Kapcsolódó tartalmak

Évadkezdés a József Attila Színházban

Volf Anna

Robin Hood főpróba a Margitszigeten

oldadmin

Ismét Amerikában a Miss Saigon

admin

Felelős döntést! – A Magyar Színházi Társaság közleménye

Buchmann-Horváth Emese

Szív és dallam – John Du Prez

Volf Anna