Hírek, beszámolók

A Hair-be válogattak szereplőket

Népszerű musical énekesek – köztük Dolhai Attila is – előadták a Hair legismertebb dalait azon a budapesti meghallgatáson, melyen a Szegedi Szabadtéri Játékok nyári előadásának szerepeire kerestek művészeket. A produkció rendezője Bagó Bertalan lesz, aki lelkesen figyelte a részt vevő több mint harminc meghallgatásra invitált művészt – már vizionálva a szuperprodukció látványos jeleneteit. A jegyek közel ötven százaléka már elkelt.

A Szegedi Szabadtéri saját bemutatójaként kerül színpadra nyáron a Hair. A Játékok igazgatója, Bátyai Edina a musical megrendezésére Bagó Bertalant kérte fel. A produkcióban közreműködik többek között a Szegedi Szimfonikus Zenekar és az Operettszínház művészei is. Az előkészületek már javában folynak, ezek fontos fázisa volt a Budapesten tartott meghallgatás, mely során a Hair leendő szereplőit kereste Kesselyák Gergely, a Szabadtéri művészeti vezetője, egyben az előadás zenei vezetője és a rendező, Bagó Bertalan.

A meghallgatáson több mint harminc művész vett részt, köztük olyan sztárok is, mint Dolhai Attila, a musical-rajongók kedvence. A művész a címadó dalban elképzelt óriási sörénye iránti szerelméről énekelt. A meghallgatáson részt vett rajta kívül többek között a Vígszínház fiatal művésze, a csibészes bájával és profizmusával hódító Szemenyei János, a dalokat lenyűgöző orgánummal megszólaltató, gyönyörű Peller Anna, Kerényi Miklós Máté, aki a Szabadtéri Szentivánéji álom produkciójának Puck-jaként lopta be magát a nézők szívébe, valamint az Operettszínház számos fiatal művésze. Az énekesek legtöbbje a jól ismert dallamokkal érkezett, a fiúk a Hair és a Manchester England England számok mellett döntöttek leginkább, a lányok választása viszont elsöprő százalékban esett az Easy To Be Hard-ra.

Bagó Bertalan több alkalommal kért prózát a megjelentektől, hiszen a Hair bővelkedik ebben is, majd részletesen ecsetelte egy-egy jelölt meghallgatása után, ki mennyire illik koncepciójába és ki mivel tűnne ki a monumentális tömegjelenetekből, melyeket a Hair szabadtéri előadása megkövetel. A zsűri lelki szemei előtt már körvonalazódott egy elképesztő energiákat mozgató, látványos produkció.

Az idei Szabadtérit lezáró, legtöbb előadásszámmal – összesen hat alkalommal – színre kerülő darab szereposztására tehát már formálódnak az elképzelések, közben a nézők is rendkívüli bizalmat szavaztak a Hair-nek: a jegyek közel ötven százaléka már gazdára talált. A jelöltek meghallgatása és az azt követő parázs művészeti viták után nem kétséges, hogy vérprofi énekesekre és egy meghökkentő meglepetésekkel teli produkcióra számíthatnak a nézők. 

A Hair augusztus 13-án, 14-én, 15-én, 20-án, 21-én és 22-én kerül színpadra. A jegyek megvásárolhatók a Fesztivál Jegyirodában (REÖK, 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.), a Budapesti Operettszínház jegyirodájában – ezen a két helyszínen akár üdülési csekkel is –, országosan az IBUSZ kirendeltségeken, valamint interneten a jegyrendeles@szegediszabadteri.hu e-mail címen.
 
forrás: www.szegediszabadteri.hu

Kapcsolódó tartalmak

Kiállítás és ősbemutató Egerben

Sándor Petra

Váltságdíj – Nárcisz és Echo (Operettszínház, 2014. 04. 16.)

Stern Ágnes

Májusban indulnak A nyomorultak próbái Kecskeméten

admin

Elfújta a szél musical – előzetes (Budapesti Operettszínház 2012.11.29.)

Buchmann-Horváth Emese

Színházak éjszakája – Operettszínház – Mindenki másképp csinálja

Buchmann-Horváth Emese