Hírek, beszámolók

Hippi feeling a Dóm téren. Feszített tempó a Hair próbáin

Hair - próba (Szegedi Szabadtéri Játékok)
 
A Hair a világ musicalirodalmának egyik méltán legnépszerűbb darabja. Kultuszmű. Egy egész nemzedék, a hatvanas-hetvenes évek generációja szembenállásának a szimbóluma. Hősei azok a New York-i fiatalok, akik eretnek módon kivonulnak a társadalomból, akik elvetik a pénz, a mammon uralmát, akit fittyet hánynak a régi hagyományokra, akik viselkedésükkel, sőt már puszta megjelenésükkel kiváltják a többségi, konzervatív társadalom ellenérzését.
 
A bő nadrág, a tépett ing, s az elengedhetetlen hosszú haj, a túlburjánzó szexualitás, a kábítószerek használata jellemzi ezeket a fiatalokat, akik családjuktól elszakadva, az utcán élik mindennapjaikat. Van köztük fehér és fekete, férfi és nő, gazdag és szegény. Egy a közös bennük: a mérhetetlen közöny az álszent társadalmi interakciókkal szemben. No meg a pacifizmus. A látszólagos értéknélküliség, a nihilista életfelfogás mellett épp ez a fő üzenetük: a magasztos béke üzenete.
A háború és béke kérdése pedig keményen meghatározza a kor átlagemberének életét. A vietnámi harcmezőkre értelmetlenül kiküldött, talán soha haza nem térő ifjúét, az otthon maradt anyáét, hitvesét, gyermekét.
 
Ez a kultuszmű most először látogat a szegedi Dóm tér színpadára Bagó Bertalan rendezésében. A főbb szerepekben a hazai musicaljátszás népszerű csillagait, Dolhai Attilát, Peller Annát és Szemenyei Jánost láthatja a közönség. A dinamikus táncbetétekért Román Sándor, az ExperiDance táncegyüttes vezetője felel. A New York épületeit, szimbólumait felvonultató hatalmas képek adják a díszletet. A zöld-szürke árnyalatú háttér előtt színpompás jelmezekben táncoló szereplők már a próbákon is jó összhatást keltenek.
 
A sikerhez minden adott. A pénteki premierhez már majd’ minden jegy elkelt.

Kapcsolódó tartalmak

Új beállók a Miss Saigonban

Buchmann-Horváth Emese

Spamalot lovagi torna

Nagy Péter

A 30 éves Macskák a Margitszigeten

Volf Anna

Elindult a zenei Fair Play-kampány

Volf Anna

Madách Színház Musical Pályázat II. – Második döntő

Buchmann-Horváth Emese