Hírek, beszámolók

Hajléktalan női sorstörténet a REÖK-ben

December 15-én indul a REÖK új felolvasószínházi sorozata, melynek közreműködői Geréb Ágnes és Papadimitriu Athina lesznek. A sorozat első részében egy évek óta az erdőben élő szegedi hajléktalan nő szomorú történetét ismerhetik meg a nézők.

A Városszél című, várostörténeti színházi sorozat után újabb kivételes kezdeményezés indul a REÖK-ben. December 15-én, kedden 19 órakor láthatják a nézők az Erdőszélen c. sorozat első részét, mely egy hajléktalan szegedi nő történetét meséli el, akit segíteni is kíván a REÖK a program bevételével. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK igazgatója hangsúlyozta, független színházi társulatokkal eddig is szívesen működött együtt a REÖK, most pedig külön öröm, hogy házon belül indul el egy jelentős kezdeményezés.

A történet tolmácsolását két jól ismert, karakteres szereplőre bízta az ötletgazda és rendező, Réczei Tamás. A szegedi születésű és fiatal korában a városban amatőr színpadokon is szereplő Geréb Ágnes illetve Papadimitriu Athina színművésznő közösen tolmácsolják a felolvasószínházi anyag segítségével a szinte felfoghatatlan, mégis igaz életállomásokat.

A hajléktalan nő évekig élt anyaotthonban, és bár lakhatna édesanyjánál és gyermekeinél, immár hat éve a városszéli erdő nyújt neki otthont. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, független bába szerepeltetésének szomorú apropója is van – bár a felolvasóest ötletének megszületésekor nem lehetett tudni, hogy ő vállalja ezt a feladatot –, hiszen egy szerencsétlenül sikerült, szülés utáni kórházi beavatkozás miatt ki kellett venni a nő méhét.

A most kezdődő sorozatnak több állomása is lesz, melyek mindegyike Szegedhez köthető közéleti személyiségek és ismert színművészek segítségével mutat be elképesztő sorsokat. Az Erdőszélen programra szóló belépő 600 forintba kerül, Délmagyarország-előfizetőknek és SZTE-hallgatóknak a jegy 500 Ft.

Kapcsolódó tartalmak

Megjelent a Vígszínház app

Volf Anna

Lőrinczy György átvette a Budapesti Operettszínház vezetését

Sándor Petra

Elbúcsúztatták Garas Dezsőt

Krista Adrienn

Évadnyitó gála a Szegedi Nemzeti Színházban

Volf Anna

Vámpírok Bálja Véradás 1

oldadmin