Hírek, beszámolók

Halálos tavasz a Városmajorban

A Budapesti Nyári Fesztivál szezonindító előadását 2015. június 13-án mutatja be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A főbb szerepeket Lengyel Tamás, Györgyi Anna, Ullmann Mónika és Szabó Vera játsszák.

A Halálos tavasz című előadás Zilahy Lajos 1922-ben megjelent kultikus regényéből készül sztárszereposztással, és a nyár folyamán négy alkalommal lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A legendás szerelmi történet, amely a pályakezdő Karády Katalin és Jávor Pál főszereplésével bemutatott azonos című film által lett ismert, egy fiatalemberről szól, aki szerelmi csalódása és félresiklott élete elől az öngyilkosságba menekül. A Városmajori Szabadtéri Színpad produkciója a népszerű történetet mai színházi eszközökkel szólaltatja meg, a lélek bonyolult rajzát kutatva. A vadonatúj színpadi adaptációt Garai Judit írta, amelyből Hidvégi Nóra rendezésében összművészeti játék készül, ahol a díszletnek, a jelmeznek, a világításnak, a vetítésnek, a zenének, a hangeffekteknek és a színpadi mozgásnak egyaránt fontos hangulat- és jelentésképző szerepe lesz.
Az előadásban egy álomszerű világ keveredik a mával, a látomások fátyolos misztériumából hús-vér hősök bújnak elő Lengyel Tamás, Szabó Vera, Ullmann Mónika, Györgyi Anna, Miklós Marcell és Sipos Vera megformálásában.
A Halálos tavasz a nyár folyamán négy alkalommal látható a Városmajorban (2015. június 13., 14., július 31. és augusztus 1.), majd a tervek szerint ősztől bekerül egy budapesti kőszínházba, valamint országos turnéra indul.
Az előadás a HOFRA Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft – www.hofra.hu – közvetítésével jön létre.
Az előadásra májusban 10%-os EarlyBird-akcióval válthatók jegyek.
 
Forrás:szabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

Cigányszerelem (Budapesti Operettszínház)

Schmidt Barbara

Ünnepelt a Rómeó és Júlia

Stern Ágnes

SingSingSing: musical show a soproni színházban

Sándor Petra

Nemzetközi operettmezőny és hazai musicalsztárok a Lehár Énekverseny gálaestjén

admin

Elindult a BroadwayHD színházi streaming szolgáltatás

Buchmann-Horváth Emese