Hírek, beszámolók

Halasi Imre rendezi A muzsika hangját Egerben

20 év után újra az egri Gárdonyi Géza Színházban rendez Halasi Imre. Január 11-én mutatják be a világhírű musicalt, A muzsika hangját Kascsák Dórával és Vókó Jánossal a főszerepben.

A muzsika hangja világhírű musical. Hírnevét, értékét mindenekelőtt az adja, hogy a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig megdöbbentően erős társadalmi-történelmi mondanivalót hordoz. A zene, a játék, a gyermeki tisztesség, a kedvesen ironikus humor, az emberi tartás áll szemben az ordas eszmékkel, a napjainkig is létező, a megkülönböztetést a kirekesztést, a diktatúrát képviselő erőkkel.
A darab a legtermészetesebb szinten éri el célját, úgy orientál a társadalmi és emberi értékek felé, hogy szórakoztat, könnyed befogadást nyújt.
Valódi családi színház, ahol felnőtt, gyermek együtt izgulhat és választhat, együtt lelheti örömét a zene, a játék, a művészet szépségében és erejében.
A sokféle helyszínt egy ötletes forgó szerkezettel sikerül megoldani, ahol az apácazárda, a kastély, annak kertje, a fesztiválszínpad pillanatok alatt válthatja egymást.
A darab szép emberi és családi történetet fogalmaz meg, ezt szeretnénk eljuttatni a nézőkhöz. Számomra a tisztességről, a helytállásról, a szerelemről, a barátságról szól. Nem kell keresni az aktualitását. Megtörtént eseményen alapul: Ausztria német megszállása idején játszódik, Von Trapp kapitány élő személy volt, hét gyermeket nevelt második feleségével, aki zárdában nevelkedett. Aki látta a filmet, nem felejti el; 1965-ben mutatták be, azóta is hatalmas sikere van. Ha ilyen világhírű musicalt tűz műsorára a színház, akkor az előadásnak az a dolga, hogy ennek az elvárásnak megfeleljen. A hitelességét kell megteremteni a színpadon – ez a legfontosabb feladata a színészeknek” – mondja a rendező.

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Vadregény – Into the Woods a Magyar Színházban

Liga Mihály

Tavaszébredés – Beszélgetés Vágó Zsuzsival

Vincze Dániel

Újra összeáll a millió dolláros kvartett

admin

30 ezren látogatták a Karinthy Színházat a teátrum 33. évadában

Buchmann-Horváth Emese

István, a király – Közönségtalálkozó a szegedi REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf