Hírek, beszámolók

Hamarosan érkezik a West Side Story az Erkel Színházba

2015. szeptember 11-én mutatják be Bernstein musical-klasszikusát Novák Péter rendezésében az Erkel Színházban.

Izgalmas vállalkozásnak ígérkezik Leonard Bernstein West Side Story-jának szeptemberi bemutatója. A mára már musical alapvetésnek számító mű, az ismert slágerek ezúttal az Erkel Színház színpadán hangzanak föl, régi-új megvilágításban mutatva be a shakespeare-i Rómeó és Júlia történetet.

A West Side Story alkotói a klasszikus zene, tánc és drámairodalom felől érkeztek a zenés színház világába. Nagy, közös álmuk volt egy tökéletes musical, amelyben a három művészi kifejezési forma, a zene, a tánc és a szöveg olyan csodálatos egységet alkot, amire addig még nem volt példa a Broadway színpadán. Legyen az előadás váza a szöveg, lüktető szíve a tánc és lelke a zene. A mások gyűlölete által elválasztott szerelmesek örök tragédiáját meséli el az előadás, miközben súlyos, ma is aktuális társadalmi problémákra is rámutat. Elgondolkodtat, de nem foglal állást. Felráz, de nem ítélkezik.

Ezt a mai napig aktuális mesterművet keltik életre az Operaház kiváló művészei az Erkel Színházban. Tony szerepében Boncsér Gergelyt és László Boldizsárt láthatja majd a teátrum közönsége, Mariát pedig Miklósa Erika és Nánási Helga alakítják. Az előadás Novák Péter rendezésében, Horgas Péter díszleteivel, Szelei Mónika jelmezeivel és Braun László animációival elevenedik meg az Erkel Színház színpadán. A koreográfiákat Novák Péter, Molnár Éva és Bordás Attila jegyzik.

Az előadás magyar prózával valamint magyarul feliratozott angol dalokkal lesz látható 2015. szeptember 11-től. Bernstein zenéje, Sondheim dalszövegei, és nem utolsó sorban Novák Péter a táncot kiemelt alkotóelemként kezelő rendezése az operaházi 2015/16-os Shakespeare évad erős felütésének ígérkezik.

Forrás: opera.hu

Kapcsolódó tartalmak

Az ember érzi a súlyt, ami rá nehezedik

Vincze Dániel

Ötleteket várnak az idei Színházak éjszakájához

Bárány Anna

Amerikai Bölény – Thália Színház

Motyovszki Márton

Átadták a Domján Edit-díjat

Mezőfi Orsolya

Új pályázatot írnak ki az Operettszínház élére

Volf Anna