Hírek, beszámolók

Hamarosan újra Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Thália Színház a Vidéki Színházak Fesztiválját az őszi évad előtt. A nyolc napos eseménysorozat szeptember 6-án indul.

Nyolc nagyszínpadi és három stúdió előadás, valamint szabadtéri produkciók várják a közönséget a Vidéki Színházak Fesztiválján szeptember 6. és 13. között a budapesti Thália Színházban. A fesztiválnyitó nagyszínpadi előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színház Pillangó című produkciója lesz Horváth Csaba rendezésében, amelyet Móricz Zsigmond regényéből Gyökössy Zsolt írt színpadra. Az Arizona Stúdióban az első napon a kecskeméti Katona József Színház Hosszú út az éjszakába című előadását láthatja a közönség. Eugene O’Neill darabját Zsótér Sándor állította színpadra – mondta el a rendezvénysorozat keddi sajtótájékoztatóján Lantos Anikó fesztiváligazgató.

Másnap a kaposvári Csiky Gergely Színház előadása, A király beszéde című film színpadi adaptációja lesz látható Funtek Frigyes rendezésében. Ezt a produkciót szeptember 8-án, Choderlos de Laclos XVIII. századi regényéből írt színdarab, a Veszedelmes viszonyok Guelmino Sándor által rendezett előadása követi a Veszprémi Petőfi Színház előadásában.

Ezen a napon az Új Stúdióban a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a Május! című előadásával mutatkozik be; a Szép Ernő két egyfelvonásosából készült produkciót Szikszai Rémusz állította színpadra. Az Arizona Stúdióban a Szolnoki Szigligeti Színház A boldog című, Kiss József által írt darabját tekintheti meg a közönség.

A nagyszínpadi előadások sora szeptember 9-én a tatabányai Jászai Mari Színház produkciójával, Móricz Zsigmond Rokonok című művével folytatódik, amelyet Hargitai Iván rendezett, majd ezt követi másnap Szabó Magda Régimódi története Csíkos Sándor rendezésében, a Csokonai Nemzeti Színház előadásában.

Szeptember 11-én a Soproni Petőfi Színház Az üvegcipőt mutatja be a nagyszínpadon, Molnár Ferenc darabját Pataki András állította színpadra. Szeptember 12-én a Miskolci Nemzeti Színház Bródy Sándor A tanítónő című darabját játssza, Rusznyák Gábor rendezésében.

A fesztivált szeptember 13-án a Pécsi Nemzeti Színház Georges Feydeau Bolha a fülbe című előadása zárja, amelyet Méhes László állított színpadra.

A meghívott előadásokat Koronczay Lilla újságíró, Kántor Viola szerkesztő, Szervét Tibor színművész, Egressy Zoltán író és Hetesi Mónika “közönség zsűritag”, valamint háromtagú diákzsűri fogja értékelni.

Forrás: Thália Színház

Kapcsolódó tartalmak

Vadregény – Into the Woods fotóspróba (Magyar Színház, 2014. április 22.)

Czibulka Stella

Millió dolláros kvartett a Broadway-n

admin

Karinthya világa zenés szalon a Benczúr Házban

Buchmann-Horváth Emese

Sweeney Todd Kolozsváron

Volf Anna

Kilenc pályázó a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára

Volf Anna