Belföld Hírek, beszámolók

Hat előadás szerepel a Városmajori Színházi Szemle idei programjában

Az elmúlt év legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai között olyan közkedvelt slágerelőadások szerepelnek, mint az Amadeus, a Képzelt riport… vagy a Mágnás Miska, de Miskolcról, Szombathelyről és Csíkszeredáról is érkeznek népszerű produkciók a versenyprogramba. 

A kiemelt művészi értéket képviselő előadások Szemléjét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
 
Kihirdették a 2017-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A háromtagú szakmai bizottság – Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok – több mint ötven, 2016. március 1. és 2017. február 20. között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése során választotta ki azokat a produkciókat, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor megfelelnek a Városmajori Szabadtéri Színpad technikai adottságainak is.
 
A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. A nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat, zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. Bemutatkozik a nyíregyházi, miskolci, szombathelyi, kecskeméti, csíkszeredai és szabadkai társulat, amelyek közül többen a Városmajori Szemle visszatérő vendégei. Az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.
 
A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:
 
Déry Tibor – Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond
 
Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)
 
Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)
 
Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)
 
Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)
 
Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)
 
Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)
 
A Városmajori Színházi Szemlét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire.
 
A jegyvásárlás hamarosan megkezdődik a Szabad Tér Színház honlapján: www.szabadter.hu.

Kapcsolódó tartalmak

B.Ú.É.K!

Vincze Dániel

Hallgasd meg a Gladiátor medley-t!

Buchmann-Horváth Emese

Nem döntött a szegedi bizottság a színházigazgatói pályázatok ügyében

Sándor Petra

Nemzetközi gyűjtemény Sigmund Romberg emlékére Nagykanizsán

Volf Anna

I love musical a Budaörsi Játékszínben

József Kriszti