Hírek, beszámolók

Határtalan Napok Miskolcon

„Én azt gondolom, hogy ami jó, azt nem kell megjavítani.” – nyilatkozta Béres Attila rendező a közelgő Határtalan Napok kapcsán. A Miskolci Nemzeti Színház által megrendezett fesztivált második alkalommal élvezhetjük, és április 4-6-ig fog tartani.

A fesztivál fő céljai, hogy a magyar közönség is megismerhesse a környező, más kultúrákkal vegyített színházi kultúrát, és hogy ne csak szóban, de konkrét lépésekkel is támogassuk, segítsük határontúli magyar testvéreinket. A programok zömében a színházi művészetet helyezik előtérbe, de lesz író-olvasó találkozó, néptánc és bábelőadás is.

A meghívott városok idén Komárom, Nagyvárad, és Beregszász. A beregszászi társulat előadása Örkény István: Tóték c. műve lesz. Ez a produkció igazán különlegesnek ígérkezik a mű témája és az ukrán helyzet közötti kapcsolat miatt, amely egészen biztosan elgondolkadtatja majd a nézőket. Komáromból két előadást tekinthetünk majd meg: az egyik a Magyar zombi, az évad szerzőjének, Tasnádi Istvánnak a műve, a másik pedig Harold Pinter háromszereplős drámája, az Árulás. Nagyvárad két színdarabbal, egy táncos produkcióval és egy bábjátékkal ajándékoz meg minket. Előadásaik: Samuel Beckett: Godot-ra várva, Turgenyev: Egy hónap falun (Papírsárkány cím alatt), Kiss Ferenc: Nagyvárosi bújdosók (táncszínház), valamint Kormos István: Kormos képpel mutogat (bábjáték).

A fesztivál több mint 7 millió forintból valósul meg. A Miskolci Nemzeti Színház hálásan köszöni a támogatást az NKA-nak (2 millió Ft) és a Bethlen Gábor Alapítványnak (3 millió Ft). A tájékoztatón azt is megsúgták, hogy amennyiben jövőre az anyagiak megengedik, szeretnék 7 naposra bővíteni a fesztivált, mely során 5-6 város 10-12 produkcióját mutathatnák be. Reméljük, terveik megvalósulnak, és musicalprodukciók is színesítik majd a palettát.

Bővebb információ a fesztiválról: http://mnsz.eu/cikk/1480

Kapcsolódó tartalmak

Virágot Algernonnak – Szendi Szilvi beállása

Buchmann-Horváth Emese

Ma este Musical Duett koncert!

admin

Toldi a Google keresőben

József Kriszti

10 éves a Magyarock Dalszínház

Potyó Krisztián

Nyílt meghallgatást tartanak a német Tavaszébredésre

admin